23948sdkhjf

Corona: Italias maskinindustri bekymret

Nødsituasjonen forårsaket av coronavirus-epidemien har skapt stor bekymring blant Italias eksporterende selskaper, spesielt de med intensive forretningsforbindelser med Kina.

I en pressemelding fra den italienske bransjeorganisasjonen for plast- og gummimaskiner, Amaplast, ble flere bekymringspunkter trukket fram.

Dette skriver Plastnet.

At Chinaplas - den viktigste messen i Kina for plast- og gummisektoren - har blitt utsatt i samsvar med instrukser fra de lokale myndighetene til de nye datoene 3. til 6. august 2020, er en av dem.

Utsettelsen av denne spesialutstillingen representerer et betydelig problem for italienske selskaper, skriver Amaplast.

Delvis fordi dette vil føre til en forsinkelse i ordrene som ville blitt gjort under utstillingen. Og delvis fordi den nye messedatoen sammenfaller med starten på den italienske sommerferiesesongen.

De mer enn seksti selskapene fra Italia som tidlig hadde bestemt seg for å delta med monter er nå usikre på hvordan de skal gå frem. Dette er delvis fordi det er usikkerhet rundt den fremtidige utviklingen av epidemien, men fremfor alt angående tiden som vil kreves for å komme tilbake til normale forhold.

Forsinkelser i maskiner som er klare til levering eller er i ferd med å bli ferdigstilt på produsentens fabrikker, er allerede mange på grunn av produksjonsstopp pålagt av nasjonale myndigheter på kinesiske selskaper.

Å utsette installasjon av nye anlegg, i tillegg til forsinkelser i nye ordrer og investeringsbeslutninger, kan utgjøre store vanskeligheter for italienske selskaper, skriver fagforeningen.

Flere italienske selskaper med produksjonsvirksomhet eller servicekontorer i Kina har også blitt tvunget til å stenge lokalene sine midlertidig som et resultat av bruddet i forsyningskjeden for komponenter og distribusjonskanaler.

Kilde: Plastnet

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.234