23948sdkhjf

Coca-Cola ber folk pante flaskene sine

Coca-Cola produserer nå alt sitt vann i Norge på flasker av 100 prosent resirkulert plast. Samtidig erstattes logoen på disse flaskene med en oppfordring til å pante.

Målet er å støtte opp om en sirkulær økonomi for norsk plast, der alle flasker samles inn og brukes på nytt.

Coca-Cola sitt norskproduserte flaskevann, ”Telemark by Bonaqua”, vil heretter produseres på flasker som kun består av resirkulert plast. Samtidig byttes logoen på flaskene i en periode ut med en oppfordring til å pante dem.

– Vi ønsker at hver eneste av våre flasker skal pantes, slik at de kan gjenvinnes. Når vi nå tar i bruk 100 prosent resirkulert plast på alle vannflaskene vi lager i Norge, velger vi derfor å bruke logoplassen på flaskeetikettene til å minne om hvor viktig det er at man alltid panter alt, sier Barbara Tönz, Country Director for Coca-Cola Norge.

Vannflasker av 100 prosent resirkulert plast, og panteoppfordring i stedet for logo, er et steg på veien mot Coca-Cola sitt mål om at hver eneste plastflaske selskapet selger skal samles inn og brukes igjen.

– Når man står med en flaske i hånden er det lett å glemme hvorfor det er så viktig at den ender opp i pantemaskinen, og ikke i søppelbøtta. Plast er ikke søppel, men verdifullt materiale som kan brukes på nytt mange ganger. Vi vil minne folk om dette. De kan være stolte over hver eneste flaske de putter i panteautomaten, da legger de til rette for at den samme plasten kan gjenbrukes i nye flasker. Jo flere flasker vi samler inn, jo nærmere er vi en sirkulær økonomi for plastflasker i Norge, sier Stein Rømmerud, administrerende direktør for Coca-Cola European Partners Norge.

Siden 2013 har Coca-Cola hatt 25 prosent resirkulert plast i alle sine norskproduserte flasker på tvers av alle merkevarene. Selskapets mål er 100 prosent resirkulert plast i alle sine flasker, 50 prosent allerede innen 2023.

SVERIGE: I Sverige har man allerede begynt å produsere flasker av resirkulert plast. FOTO: COCA-COLA

Samtidig som Coca-Cola i Norge tar i bruk 100 prosent resirkulert plast på alt norskprodusert flaskevann, innfører Coca-Cola i Sverige – som første land i verden – 100 prosent resirkulert plast på hver eneste av de 205 millioner flaskene selskapet produserer hvert år i nabolandet; blant annet på merkevarene Coca-Cola, Fanta og Sprite. Etikettene på disse merkevarene endres også her for en periode radikalt fra sitt vanlige design: Logoen erstattes med en tydelig panteoppfordring, for å bevisstgjøre på hvordan enhver flaske som pantes er et bidrag til en sirkulær økonomi for resirkulert plast.

Kilde: Pressemelding fra Coca-Cola

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.109