23948sdkhjf

Leverer resirkulert plast til Volvo Cars

Volvo Cars har en klar ambisjon om å bruke minst 25 prosent gjenvunnet plast i bilene innen 2025. I sommer ble det vist en demobil der dette tallet var et faktum. Rondo Plast har stått for en god del av materialleveransene.

Rondo Plast, som er et selskap i Polykemi Group, har vært en nøkkelpartner i Volvos prosjekt. Partnerne diskuterte og fant løsninger som både underleverandører av sprøytestøpte detaljer og Volvo Cars støttet.

– Demobilen er basert på den eksisterende XC60-modellen. I dette prosjektet har vi byttet ut ca. 60 kg plastdeler med gjenvunnet plastråvare. Som en kompounder har vi vært involvert helt fra starten, forteller Fredrik Holst, produktsjef hos Rondo Plast.

Kildene til Rondos resirkulerte materialer kommer fra både industrispill og fra husholdningene. I demobilen inngår Rondos materialer i luftkanaler, i dashbordkonsollet for radio og display, samt i hjulbuer og bagasjeromsplaten i tillegg til flere andre anvendelser.

– Våre materialer brukes til bærende og tekniske funksjoner som ofte oversprøytes med annen plast, fortsetter Fredrik Holst. Han mener at akkurat nå er det i slike, sprøytestøpte komponenter at den største muligheten ligger for bruk av gjenvunnet materiale. Og han er stolt over å levere kvalitetssikrede compounds av helt eller delvis resirkulert materialer til Volvo Cars miljøsatsning.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.079