23948sdkhjf

Stopp forsøplingen av havet – Hold Norge Rent-konferanse i morgen

Plastsøppel i verdenshavene er et kjempeproblem. Det må løses. Årets viktigste møteplass om marin forsøpling her hjemme finner sted i Oslo i morgen, 10. januar, i regi av Hold Norge Rent. Mange av innleggene fokuserer på plastsøppel og på hva som kan gjøres for å redusere avfallet i havet. Miljøvernminister Erik Solheim holder åpningsforedraget.
Plastprodukter er altså et hovedproblem når det gjelder forsøpling av verdenshavene. Noe av problemet er knyttet til nedbrytningstid, andre til opptak av plast- og tilsetningsstoffer i næringskjeden og til lidelser for dyr som spiser eller setter seg fast i avfallet.
Hva kan så gjøres for å redusere plast i havet? Konferansen i Oslo vil gi et oppdatert bilde av problemer og løsninger, nasjonale og internasjonale, knyttet til marin forsøpling. Erik Solheim holder altså åpningsforedraget og deler ut prisen Gullklypa til en ildsjel eller organisasjon som har vist engasjement for et renere og ryddigere Norge. Videre vil rapporten fra Strandryddedagen 2011 presenteres i full bredde.
Mange norske og utenlandske foredragsholdere står på talerlisten. Foruten Erik Solheim har konferansen foredrag av Pål Spillum, Klima- og forurensingsdirektoratet Bernard Merkx, Waste free Oceans Nina Jensen, WWF Bjørn Arild Hoem, European Plastic Films Roberto Gómez, PlasticsEurope Per Erik Schulze, Naturvernforbundet Erlend Standal , Direktoratet for naturforvaltning Eirik Oland, Grønt Punkt Håkon Jentoft, Avfall Norge Gjermund Langedal, Fiskeridirektoratet Trond Espen Haug, Sysselmannen på Svalbard Bo Eide, Plan- og utviklingskonsulent i Tromsø kommune
Emily Robertson, Hold Norge Rent, er konferansens leder og hun redegjør også for funnene og mengder fra Strandryddedagen 2011. Peter Sundt, tidligere sjef for Plastretur AS og nå seniorkonsulent i Mepex Consult, er ordstyrer for konferansen.
Mange mener tiden er inne for at industrien, myndigheter og organisasjoner står sammen for å takle det voksende miljøproblemet og sikre renere hav og en ren kyst. Plastforum er enig i utsagnet og deltar på konferansen.

Konferansen er i morgen, 10. januar i Oslo Kongressenter, LO-bygget på Youngstorget. Du melder deg på her: http://avfallnorge.no/kursdetaljer.cfm?pAction=Article&pCompanyId=95172&pArticleId=20176&pEMSId=6299
Les mer om konferansen her: http://www.holdnorgerent.no/hold_norge_rent/hold_norge_rent_konferansen_10_januar
Se gjerne også: facebook.com/strandryddedagen
Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.063