23948sdkhjf

Re-Match og Geminor utvider samarbeidet om resirkulering av kunstgress

Den danske kunstgressgjenvinneren Re-Match både utvider og forlenger samarbeidet med Geminor. Gjenvinningsselskapet blir nå en logistikkpartner i forsyningen av Re-Match sine nye gjenvinningsanlegg både i Frankrike og Nederland.

Gjenvinningsselskapet blir nå en logistikkpartner i forsyningen av Re-Match sine nye gjenvinningsanlegg både i Frankrike og Nederland.

Det Herning-baserte gjenvinningsselskapet Re-Match har siden oppstarten i 2013 vært en ledende gjenvinner av europeiske kunstgressbaner. I fjor åpnet Re-Match sitt andre gjenvinningsanlegg i Tiel i Nederland, og nylig åpnet de sitt tredje i Erstein utenfor Strasbourg i Frankrike.

Langvarig samarbeid

Denne utviklingen legger grunnlaget for det utvidede samarbeidet mellom Re-Match og Geminor, forklarer Operations Director i Geminor, Kasper Thomsen.

– Vi har i et 10-år bistått Re-Match med logistikk og håndtering av transport- og eksporttillatelser (TFS) for gamle og utslitte kunstgressbaner. Vi har også bistått med å sende restplasten som ikke kan materialgjenvinnes til energigjenvinning, sier Thomsen.

– I løpet av det kommende året vil vi levere mer tonnasje av opptil 10 år gammelt kunstgress fra blant annet Norge, Danmark og Sverige til de nye gjenvinningsanleggene i Tiel og Erstein. Et stadig økende antall europeiske kunstgressbaner går rett på deponi, så gjenvinning av flere utbrukte baner er et viktig bærekraftstiltak. Derfor ser vi på dette partnerskapet som verdifullt, sier Kasper Thomsen.

Samarbeid: Re-Match og Geminor inngår et utvidet samarbeid. Her er selskapene representert ved (fra v.) Jesper Skov, Re-Match; Kjetil Hausken, Geminor; Dennis Andersen, Re-Match; Kasper Thomsen, Geminor; og Kjetil Vikingstad, Geminor. Foto: Geminor

Blir til nye produkter

Re-Match tilbyr en bærekraftig resirkuleringsprosess, og har resirkulert mer enn 160 000 tonn kunstgressbaner i løpet av de 11 årene selskapet har vært i drift. Det resirkulerte materialet fra gjenvinningsanleggene kan gjenbrukes i produkter innen bilproduksjon og møbelindustri - men også i nye kunstgressbaner.

Grunnleggeren av Re-Match A/S, Dennis Andersen, er glad for at samarbeidet med Geminor nå utvides.

– Vi har vært partnere siden både Re-Match og Geminor begge var små og beskjedne aktører. Nå trenger Re-Match et utvidet og velfungerende samarbeid for å kunne håndtere de store utfordringene som gamle kunstgressbaner representerer i dag. Vi er derfor veldig glade for å ha Geminor som partner nå som driften vår utvides, sier Andersen.

Resirkuleres: Ved Re-Matchs anlegg behandles og resirkuleres kunstgress. Foto: Re-Match

4500 kunstgressbaner må byttes

– Hvert år må Europa bytte ut 4500 kunstgressbaner, noe som utgjør ca. 1 million tonn avfall. I dag har Re-Match kun kapasitet til å håndtere rundt 620 av disse kunstgressbanene. Vi håper å kunne øke kapasiteten vår ytterligere i tiden som kommer, men det vil fortsatt være et stort behov for å øke materialgjenvinningen av kunstgressbaner i EU, avslutter Dennis Andersen, grunnleggeren av Re-Match.

Kilde: Pressemelding fra Geminor

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.078