23948sdkhjf

NCMT ønsker velkommen til den helt nye nordiske satsinga "JEC Composites Talks Nordics"

Komposittkonferansen foregår i Oslo den 4. juni.

I den innledende delen presenterer Eric Pierrejean, president i JEC, trender og strømninger i komposittmarkedet, og JECs årlige analyse av komposittbransjen. Videre følger en presentasjon av hver av de nordiske landene sine særtrekk og fokusområder.

Det vil også bli sett på ulike case-studier fra industrien. Av norske case kan du se Brødrene Aa sin presentasjon om hvordan remanufacturing av karbonfiberkatamaraner presterer i et bærekraftsperspektiv, og om hvordan Gjenkraft, gjennom et EU-prosjekt, får en boost i utviklingen av et resirkuleringsanlegg for vindturbinblader i Høyanger i Sogn.

Den kommende Eurokoden for kompositt skaper for tiden mye engasjement i industrien. På konferansen kommer Eric Moussiaux, Liason Officer til CEN TC250 WG4, og presenterer fremdriften i arbeidet, og mulighetene som kommer.

Samler hele økosystemet rundt den nordiske komposittindustrien

Konferansen er et samarbeid mellom NCMT, JEC (som arrangerer verdens største årlige komposittmøteplass i Paris), det finske plast- og komposittforbundet, Plastindustrien (DK) og RISE sitt LIGHTer-nettverk (SE).

Det blir trolig rundt 120 deltakere der om lag halvparten er fra Norge. Konferansen er gratis.

Viktig å øke samarbeidet I Norden

Nyhammer forteller videre at det er viktig å øke samarbeidet I Norden.

– Vi som bor i utkanten, må stå sammen, og vise at det er både kompetanse og gjennomføringskraft i komposittindustrien utenfor mer sentrale deler av Europa.. Premissgiverne rundt bør være med de også. Vi har derfor invitert både sluttbrukere og hele apparatet rundt. Regulerende myndigheter og bransjeorganisasjonen, i tillegg til industrien.

Konferansen skal bidra til å få til dialog og nettverksbygging i hele verdikjeden.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.141