23948sdkhjf

Tetra Pak skal distribuere egen produktportefølje med fastsatt skrukork

Tetra Pak har kunngjort i en pressemelding at de begynner å distribuere sin egen produktportefølje med fastsatt skrukork.

Den nye korken vil sitte festet til flasken for å unngå at den kommer på avveie under innsamling eller i resirkuleringsprosessen. For å redusere karbonavtrykket ytterligere, vil den nye korken også bli produsert av et plantebasert materiale. Dermed vil mengden fornybare materialer i emballasjen øke.

Samtidig skal Tetra Pak utvide produksjonen av papirsugerør for å sikre ytterligere fornybare emballasjeløsninger. På den måten skal Tetra Pak kunne møte den økende etterspørselen etter bærekraftige emballasjeløsninger i næringsmiddelindustrien. 

– Utfordringen med å endre korksystemet på emballasjen vår, er den enorme endringen det medfører i verdikjeden. Bare i Europa vil endringen innebære forandring i over 1.000 produktporteføljer. De samme produktporteføljene utgjør over 20 milliarder kartonger som må endres. Alt dette må skje i løpet av tre år, sier Lars Holmquist, konserndirektør for emballasjeløsninger og kommersiell drift i Tetra Pak.

Tetra Pak er en verdensledende virksomhet innenfor matvareforarbeidning og emballasje. 

Kilde: Pressemelding fra Tetra Pak.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.063