23948sdkhjf

Norsirk mener godt datagrunnlag er et viktig verktøy i virksomhetsstyring

NYE LOVKRAV: Listen med lovkrav vokser med eksplosjonsartet kraft, og det kommer til å kreve mye for å nå klimamålene som ligger til grunn for EUs grønne skifte. 

Det skriver Norsirk i en pressemelding.

Dokumentasjon og kontroll på varestrømmene er essensielt for selskap som skal innfri dette, i tillegg til at nye forretningsmodeller må se dagens lys og en stor arbeidsinnsats må nedlegges – både i arbeidstimer og mest sannsynlig også investeringer.  

Konkrete råd til produsenter

I avslutningen på Norsirks kommende innsiktsdag skal de ha fokus på det konkrete du som produsent og importør kan gjøre innenfor rapporteringsgrunnlag, emballasje og avfallsreduksjon. I tillegg vil det bli servert generelle råd og lære fra et selskap som står i prosessen med kvalitetsforbedring av sitt datasystem. Hensikten er å se hvordan har de har lyktes og nyttige tips for andre som skal i gang.

Felleskjøpets bærekraftsreise er i gang – hva gjør de? 

På scenen 9.april står Geir Vik, innkjøpsdirektør i Felleskjøpet ASA, sammen med senior virksomhetsarkitekt Randi Axelsen Andraa. Hun jobber med implementering av nytt ERP-system i Felleskjøpet, hvor datakvalitet er viktig.

Hvorfor dette er viktig, er tema for samtalen. Norsirk ser både et større perspektiv for arbeidet Felleskjøpet gjør innen bærekraft – men også mot det lovpålagte og det frivillige produsentansvaret for emballasje og landbruksplast som Felleskjøpet tar gjennom Norsirk.

Samtalen med representantene fra det bondeeide milliardkonsernet ledes av bærekraftsrådgiver Jørgen Amundsen fra Norsirks emballasjeteam. Økta er konkret og praktisk orientert mot hva den enkelte produsent og importør kan, bør og må gjøre, på veien til en mer sirkulær forretningsmodell.

Les mer om kurset 9.april her på Plastforum.

Kilde: Pressemelding fra Norsirk.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.125