23948sdkhjf

Syensqo samarbeider med Tomra for å fremme sorteringen av flerlags PVDC-emballasjeavfall

SORTERING MED SENSOR: Nå skal det samarbeides om separering og sortering av flerkomponent plastkonstruksjoner der polyvinylidenklorid (PVDC) fungerer som et barrierelag.

Syensqo og Tomra, en ledende leverandør av sensorbasert sorteringsteknologi og løsninger for den sirkulære økonomien, har gått sammen for å demonstrere den tekniske og økonomiske gjennomførbarheten av å separere og sortere flerkomponent plastkonstruksjoner der polyvinylidenklorid (PVDC) fungerer som et barrierelag.

Det skriver Chemengonline på sine nettsider.

Partnerne utviklet et felles sett med eksperimenter med flerlagsprøver av kommersielt emballasjeavfall bestående av polyetylen med lav tetthet (LDPE) og Syensqos Ixan PVDC. Resultatene har bevist at flerlagsfilmer som inneholder PVDC kan separeres fra blandet plastavfall ved bruk av industrielt sorteringsutstyr for å oppnå rene polyolefin- og PVDC-resirkuleringsstrømmer.

– Det overordnede målet for dette prosjektet var å utfordre store industristandarder som hevder at flerlags PVDC-filmer ikke kan sorteres ut av flerlags emballasjestrukturer, forklarer Federico Baruffi i Syensqo.

– Våre eksperimenter har vist det motsatte og sender en klar melding til emballasje- og resirkuleringsindustrien om at det kan gjøres, spesielt med god nøyaktighet og repeterbarhet ved bruk av eksisterende industriell teknologi, sier Baruffi.

De positive resultatene gjelder markeder som for tiden genererer flerlags blandet plastavfall som inneholder PVDC, for eksempel krympefilmer i forbruker- og matemballasje.

– En av bekymringene i resirkuleringsindustrien var pålitelig identifisering av polymeravfall med PVDC-innhold, legger Marco Gregori, områdesalgssjef Italia hos Tomra Recycling Sorting.

– Ved å kombinere våre avanserte optiske og nær-infrarøde deteksjonssystemer, klarte vi å oppnå en selektivitetsrate på mer enn 80 prosent ved sortering fra post-konsument plastblanding og mer enn 95 prosent ved sortering fra LDPE monolagsstrøm. Dette er nok et eksempel på hva dagens teknologi allerede kan gjøre, sier Gregori.

Til sammen har disse resultatene utvidet omfanget av blandet plastavfall egnet for resirkulering til et bredt spekter av flerlagsstrukturer som inneholder PVDC. Fellesprosjektet mellom Syensqo og Tomra anses også som et forbilde for å fremme sirkulæriteten til plastindustrien gjennom dedikert forskning og utvikling av industripartnere som deler lignende verdier.

Kilde: Chemengonline.com

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.093