23948sdkhjf

Skriverform: Derfor var tiden inne for oppkjøp

TID FOR UTVIKLING: Da Kongsberg Automotive nylig kjøpte Skriverform, var det først og fremst fordi tiden var riktig for å utvikle firmaet videre.

Evy Sunde er daglig leder i Skriverform. Hun forteller til Plastforum at den tidligere eierstrukturen var fordelt gjennom åtte ansatte.

– Seks av disse var pensjonister. Med en så godt voksen eierstruktur, var det ikke mye å hente på å satse videre, sier Sunde.

Les om oppkjøpet HER

Gode tider i plastbransjen nå

– Vi har kjempemuligheter i markedet nå. Flere og flere flytter plastproduksjonen hjem til Norge, spesielt alt innenfor service og vedlikehold, sier Sunde.

Sunde forteller videre, at på grunn av den norske krona og markedssituasjonen i utlandet, synes flere nå det er viktig å ha kontroll på sine verdikjeder.

– En ting er å kjøpe former i utlandet, men når det gjelder vedlikehold og service, er det veldig lettvint å ha en samarbeidspartner i nabolaget, sier Sunde.

Hun legger til at det nå koster mye å sende former frem og tilbake til fjerne destinasjoner.

Startet forhandlinger om oppkjøp for ett år siden

Ganske tidlig sonderte Skriverform terrenget for mulige samarbeid. Den gode dialogen med Kongsberg Automotive, bidro til at starten på forhandlingene om et oppkjøp startet allerede for ett år siden.

Kongsberg Automotive er fortsatt Skriverform sin største kunde og kjøper omtrent 60 prosent av omsetningen til Skriverform.

– Etter oppkjøpet kommer vi til å fortsette som før, som en selvstendig enhet, men vi ser potensiale og håper å kunne serve andre kunder mer i tillegg til Kongsberg Automotive, sier Sunde.

Nå merker Skriverform at lokalene på 650 kvadratmeter begynner å bli litt smått.

– Vi har det på ønskelista, men har ikke staket ut kursen ennå. Kongsberg Automotive har fabrikker i hele verden og kommer til å fungere som en fadder for oss, sier Sunde.

Skriverform lager teknisk avanserte formverktøy til sprøytestøping. Foto: Skriverform.

Skriverform holder til på Tretten i Gudbrandsdalen og leverer teknisk avanserte formverktøy. De er en ISO-sertifisert verktøymakerbedrift med plaststøpeverktøyer som spesialfelt. Bedriften har 11 ansatte, og vi har vært i kontinuerlig drift siden 1964.

Kilde: Intervju med Plastforum.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.093