23948sdkhjf

Kongsberg Automotive kjøper Skriverform

Kongsberg Automotive AS (KA) har i går kveld signert en avtale om kjøp av 100 prosent av aksjekapitalen i Skriverform AS. Med base i Norge designer og produserer Skriverform verktøy for sprøytestøping (IM).

Skriverform holder til på Tretten.

- Oppkjøpet av Skriverform representerer enda et skritt fremover i våre strategiske mål. Det er først og fremst motivert av vårt ønske om å oppnå vertikal integrasjon og oppnå pålitelighet og bedre kontroll over forsyningskjeden vår. Dette kjøpet posisjonerer oss til å effektivisere driften og optimalisere effektiviteten, noe som til slutt kommer både bunnlinjen og kundene våre til gode,sier Linda Nyquist-Evenrud, midlertidig konsernsjef i KA i en pressemelding.

Langvarig samarbeid

Skriverform ble grunnlagt i 1964 og har vært KAs foretrukne partner i mer enn to 10-år. Denne transaksjonen er en del av KAs «Shift Gear»-program for å utforske nisjemarkeder ytterligere, vokse bærekraftig og tilby innovative produkter og tjenester til KA og den eksisterende kundebasen.

I gode hender: - Jeg er sikker på at Skriverform-teamet er i gode hender i KA og vil ha muligheten til å vokse og vokse, sier daglig leder for Skriverform, Evy Sunde. Foto: Skriverform

Skriverform har med seg 12 svært dyktige og kompetente medarbeidere dedikert til IM-verktøyproduksjon og verktøyvedlikehold fra sitt anlegg i Norge. Likheten mellom bedriftskulturene vil i stor grad lette og muliggjøre en smidig integrasjonsprosess, heter det videre i pressemeldingen.

 

- I løpet av de siste to 10-årene har KA og Skriverform dannet et sterkt forhold og har bygget en rik historie med samarbeid. Vi er fornøyd for dette oppkjøpet, da vi forventer at det vil gjøre KA i stand til å bygge ytterligere intern kunnskap om sprøytestøpingsverktøy, produksjon, vedlikehold og andre muligheter. Vi ser frem til å ta imot høyt utdannede medarbeidere fra Skriverform, som er eksperter på IM-verktøy, sier Nyquist-Evenrud.

Tretten: Skriverform har 12 ansatte og holder til på Tretten i Gudbrandsdalen. Foto: Googlemaps

KA har vært Skriverforms største kunde

– KA har gjennom årene vært vår største og sterkeste kunde – ettersom vi har laget skreddersydde verktøy for selskapet med høy grad av tekniske detaljer. Dette oppkjøpet oppfyller KAs mål om å vertikalt integrere, utvikle og utvide virksomheten ytterligere, sier Evy Sunde, administrerende direktør i Skriverform, og legger til:

- Jeg er sikker på at Skriverform-teamet er i gode hender i KA og vil ha muligheten til å vokse og vokse. 

Transaksjonen forventes å avsluttes før utgangen av 2023.

Kilde: Pressemelding fra Kongsberg Automotive

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.078