23948sdkhjf

Nytt plastanlegg fører trolig til mindre lukt og støy enn fryktet

OMSTRIDT PLASTANLEGG: Saken gjelder det nye plastanlegget på Holtskogen Næringspark i Hobøl, Indre Østfold.

I lokalmiljøet har det allerede vært debattert og fryktet at naboene kunne miste nattesøvnen på grunn av støy, samt den friske luften de omgir seg med.

Karl Johan Ingvaldsen er adm.dir i Plastretur. Han forteller til Plastforum at returselskapet tar lokale tilbakemeldinger i forbindelse med søknaden til Statsforvalteren på største alvor. De kan imidlertid berolige naboer med at det som har utløst bekymring er analyser av et verst tenkelig scenario.

Når det gjelder lukt er det tatt høyde for den største ansamlingen av lukt, ved for eksempel helt spesielle værforhold som sjeldent oppstår, kombinert med enkelte typer uregelmessigheter i driften.

ANLEGGET: Slik ser skissene av finsorteringsanlegget ut. Planlagt ferdigstillelse er 2025. FOTO: Meter Arkitektur AS.

– Dette er forhold som mest sannsynlig aldri vil forekomme, men som vi vil kartlegge for å være på den sikre siden i en naborisikovurdering. Selskapet Recul har gjennomført beregningene og de konkluderer med at det samlede årlige luktutslippet vil være innenfor kravene til Statsforvalteren, sier Ingvaldsen som også minner om at anlegget ikke skal håndtere generelt restavfall fra husholdninger, men plastavfall.

Når det gjelder støy så vil anlegget ligge godt innenfor støygrensene for nærmeste bebyggelse. Selv ved de kraftigste støyhendelsene som er identifisert, vil nærmeste nabo kunne sove med vinduet åpent uten at det skal forstyrre nattesøvnen. For naboer på industriområdet vil støyen ved spise- og hvileområder også være godt innenfor rammene som stilles i arbeidsmiljøloven.

– Vårt mål er å være en god nabo, som skal bidra til næringsutvikling og flere arbeidsplasser. Vi ønsker derfor god dialog med både velforeninger, lokalpolitikere og de andre virksomhetene ved næringsparken for å sikre et godt naboskap. Dette er viktig både i oppstartsfasen og ikke minst når anlegget er i drift. 

Plastretur og TOMRA har gitt et utfyllende svar på uttalelsene til høringen til Statsforvalteren. Svaret dokumenter at plastanlegget ligger godt innenfor lovverket og ikke vil medføre sjenerende plager for nærmiljøet.

Les mer om anlegget HER.

Kilde: Intervju med Plastforum.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.094