23948sdkhjf

Plastretur og Tomra bygger Norges første finsorteringsanlegg for plastemballasje

I indre Østfold bygger returselskapet Plastretur, sammen med Tomra, Norges første nasjonale finsorteringsanlegg for plastemballasje.

90.000 TONN PLAST: I Hobøl, Indre Østfold, skal finsorteringsanlegget på 13.000 kvadratmeter reises. Det vil få en total kapasitet på 90.000 tonn plastemballasje i året.

– Plastretur kommer til å hente brukt emballasje fra norske kommuner og næringsliv, sier administrerende direktør Karl Johan Ingvaldsen.

Det skriver Dagsavisen i en artikkel.

Videre forteller Ingvaldsen at målet er å ta ansvar for norsk plast i Norge. Det vil være det første steget i retning mer gjenvinningsindustri i Norge.

– Etter kildesortering i kommunene, kommer vi til å hente plasten for finsortering, sier administrerende direktør Karl Johan Ingvaldsen til Dagsavisen.

Fra 2028 har alle kommuner krav om å utsortere og samle inn 50 prosent av alt plastavfall som kan gjenvinnes. Dette kravet kommer til å økes til 70 prosent i 2035.

– I anlegget kommer vi til å sortere plasten i sju ulike kvaliteter. Det norske volumet er foreløpig for lite til å materialgjenvinnes her i landet, derfor vil sortert plast selges ut i Europa, forklarer direktør Karl Johan Ingvaldsen.

Kilde: Artikkel i Dagsavisen.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.109