23948sdkhjf

Afrika: UNICEF-løp skal bygge klasserom av 100 prosent resirkulert plast

Lørdag 23. september arrangerte UNICEF for fjerde år på rad «Løp for UNICEF» i samarbeid med Lovstafetten Oslo.

PLAST SIKRER UTDANNING: I år støttet vi UNICEFs prosjekt i Côte d´Ivoire som skal bygge klasserom av 100 prosent resirkulert plast, og gjennom dette gi utdanning til barna.

Løp for UNICEF er et veldedighetsløp hvor inntektene går uavkortet til UNICEFs arbeid for barns rettigheter.

Det skriver DLA Piper i en pressemelding.

Prosjektet "Building schools with plastic bricks"

Hvert år kastes millioner av tonn med plastavfall, forurenser hav, luft, land og barnas lekeområder. Barn over hele verden, spesielt de mest sårbare, opplever alvoret av denne forurensningen. UNICEF samarbeider med Conceptos Plasticos i Elfenbenskysten for å omdanne plastavfall til byggematerialer og skape bedre fremtidsmuligheter for barn.

Mangel på tilstrekkelig utdanning på grunn av få klasserom er et problem i Elfenbenskysten, og overfylte klasserom forhindrer effektiv læring. Prosjektet har som mål å bidra til en renere planet gjennom plastgjenvinning, bekjempe barnedødelighet knyttet til forurensning og tilby rimelige og komfortable læringsområder for barn, slik at hvert barn får muligheten til å leke og lære i et rent miljø.

UNICEF er en viktig pro bono-samarbeidspartner for DLA Piper.

Deltakerne fra Norge

– Vi inviterte alle jusstudenter ved UiO og alle ansatte i DLA Piper Norway til å delta, hvor DLA Piper donerte 10 kr pr loggede kilometer i Stravagruppen "Løp for UNICEF 2023", skriver DLA Piper i pressemeldingen.

160 deltakere løp i år inn totalt 2.686 km og 27.000 kr til UNICEF Norge, som i gjennomsnittet er over 16 km løpt per deltaker. På fjerde året er det totalt tilbakelagt over 11.000 km. 

Kilde: Pressemelding fra DLA Piper.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.094