23948sdkhjf

REMA 1000 kuttet 420 kg plast under Oslo Maraton

Rema kuttet 20 000 plastposer til deltakerne. – Plastforsøpling er en stor miljøutfordring, og vi skal gjøre vår del av jobben for å kutte i bruken av plastposer, sier leder for samfunnsansvar og bærekraft i REMA 1000, Emilie Våge.

Lørdag 16. september gikk Oslo Maraton av stabelen for 42. gang, og REMA 1000 var stolt hovedsponsor av løpefesten gjennom Oslos gater.

Ved målgang delte REMA 1000 ut energipåfyll til slitne løpere i form av müslibarer, nøtteblanding og bananer. Vanligvis har deltakerne fått dette utdelt i en plastpose, noe som også er vanlig ved maratonløp andre steder i verden.

Sparte 20 000 plastposer

I år tok derimot REMA 1000 grep for å få ned plastforbruket betydelig under Oslo Maraton. 

– I år kunne deltakerne plukke med seg den maten og drikken de selv ønsket. På den måten fikk vi også ned matsvinnet, fordi deltakerne vil kun tok det de ønsker å spise, framfor at alle fikk alle produkter, sier Emilie Våge i REMA 1000, og fortsetter:  

– Dette gjør at vi i år sparer hele 20 000 plastposer, noe som tilsvarer rundt 420 kg plast. Samtidig som matsvinnet går ned. En vinn-vinn!-situasjon, sier Våge.  

Sparer både miljøet og lommeboka 

I fjor brukte nordmenn i snitt 132 plastposer pr. innbygger. Målet er å komme ned til 40 poser pr. innbygger innen utgangen av 2025. 1. august i år økte derfor miljøavgiften butikkene betaler til Handelens Miljøfond, og prisen på plastposer gikk opp til 4,25 kr for å ta ned forbruket.  

Allerede har forbrukerne redusert poseforbruket med 30-40 prosent. 

– All ære til våre kunder som allerede er så godt igang med omstillingen til handlenett! Det er smart for både miljøet og lommeboka, sier Våge og forklarer: 

– Når én forbruker bytter ut 132 plastposer i året med handlenett og avfallsposer, sparer det miljøet for 2,5 kg plast og forbruker for 562 kroner i året. Det er betydelige tall!  

Kan vinne gullbillett 

Under Oslo Maraton kunne publikum besøke REMA 1000-teltet der dagligvarekjeden hadde fokus på den viktige omstillingen til handlenett og avfallsposer på rull. Blant annet ble det delt ut 2000 gjenbruksnett der det er mulig å vinne en «gullbillett».  

– I ett av gjenbruksnettene ligger det en gullbillett. Den heldige vinneren får et gavekort på hele 1000 kroner, som kan løses i en REMA 1000-butikk, pluss et års forbruk av avfallsposer. For er det noe det ikke er gøy å bruke penger på, så er det søppel, sier Våge. 

Plastforsøpling er en av vår tids største miljøutfordringer. REMA 1000 jobber aktivt med å få ned plastforbruket, og har som mål at all emballasje fra egne merkevarer er sirkulær og klimanøytral innen 2030.  

Tre tips for å huske handlenett: 

  • Invester i flere. Ha et i jakkelomma, et i treningsbaggen og i arbeidsvesken, så har du alltid et for hånden når du skal på butikken.   
  • Ha flere handlenett i bilen, så husker du det alltid på vei til storhandelen. Eller oppbevar det sammen med bilnøkkelen.  
  • Legg panten i et gjenbruksnett, så har du allerede gjort deg selv en tjeneste når du skal pante og handle!   

Kilde: Pressemelding fra Rema 1000

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.14