23948sdkhjf

K.D. Feddersen utvider TPE-porteføljen

Feddersen-gruppen, med sin forretningsenhet K.D. Feddersen Distribution, har vært den offisielle distribusjonspartneren for TPE- og TPU-materialer fra Trinseo siden juni 2019.

Partnerskapet gjelder Europa (unntatt Italia, Spania og Portugal) og Maghreb (området i Nord-Afrika avgrenset av Sahara i øst).

Nå er porteføljen utvidet til også å omfatte bærekraftige TPE-plastkvaliteter samt TPE-materialer for bruk i helsesektoren.

Høy gjenvinningsgrad

De nye produktene er produktfamiliene Megol ECO (TPS-SEBS) og Apilon 52 ECO (TPU) og er kvaliteter basert på postindustrielle resirkuleringsprodukter (PIR) og post-consumer resirkulering (PCR). Gjenvinningsgrader på opptil 40 prosent (Megol ECO) eller opptil 75 prosent (Apilon 52 ECO) er mulig.

Porteføljen er også supplert med biobaserte produkter under merket Megol BIO (TPS-SEBS) med opptil 35 prosent bioinnhold og Apilon 52 BIO (TPU) med opptil 76 prosent bioinnhold. Råvarekildene sies å være basert på fornybare råvarer som mais, sukkerrør eller cellulose.

Kvalitetene finnes i en lang rekke farger. Den biobaserte TPU-kvaliteten er også tilgjengelig i transparent.

Helsesektoren

Distributøren tilbyr nå også TPE-løsninger for helsesektoren ettersom Trinseo har flere serier for medisinske, farmasøytiske og diagnostiske applikasjoner:

Megol SK IP- og IF-serien: TPS-SEBS i transparent (IP) og dekkende (IF) for applikasjoner med hudkontakt, f.eks. for oksygenmasker eller inhalatorer.

Megol MED IP- og IF-serien samt Megol MED AD IF: TPS-SEBS for medisinske engangsprodukter som tetninger, lokk eller ventiler eller farmasøytisk emballasje. Alle produktene er adhesjonsoptimalisert. Det skilles mellom Megol MED: vedheft med polyolefiner (PP, PE) og Megol MED AD: vedheft med polarplast (PC, ABS, PC/ABS).

I kombinasjon med termoplaster

Ifølge produsenten kjennetegnes alle serier av en lett grunnfarge og myk følelse med god elastisitet samt høy UV- og aldringsmotstand. Ifølge produsenten er TPE-produktene også egnet for 2K-applikasjoner i kombinasjon med en rekke termoplaster.

Materialene er testet for biokompatibilitet i henhold til ISO 10993 og er tilgjengelig med full biokompatibilitet (MED) eller med begrenset testing for hudkontakt (SK).

Kilde: Plastnet.se

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.125