23948sdkhjf

Grepi Plast skal lage Kaptein Sabeltanns sverd

I flere år har Dyreparken i Kristiansand importert plastsverdene fra Kina. Nå skal Grepi Plast i Porsgrunn ta over jobben.

Kaptein Sabeltanns sjørøversverd er kjent over hele Norge. I mange år er sverdet i plast blitt produsert i Kina, men det er det nå slutt på.

Grepi Plast i Porsgrunn skal nå lage 15.000 plastsverd for Dyreparken.

– At vi nå flytter en mindre del av den totale suvenir-produksjonen til Norge er et lite, men viktig skritt i en mer miljøvennlig retning, sier kommersiell direktør i Dyreparken, Morten Skraastad i en pressemelding.

15.000 plastsverd

Der framgår det at Grepi plast AS i Porsgrunn har fått kontrakt på leveranse av 15.000 sjørøversverd av plast. Det tilsvarer antallet plastsverd som Dyreparken selger hvert år. 3. mars var Sabeltann-skaper Terje Formoe og representanter fra Dyreparken på plass i Porsgrunn for å markere oppstarten.

Det er snakk om tre nydesignede sverdmodeller: Langemanns sverd, Sibyllas sabel og naturligvis altså Kaptein Sabeltanns sverd. Design og produksjonstilrettelegging er ved Pavels Innovations AS fra Grenlands-regionen.

Ifølge pressemeldingen har Dyreparken lenge lett etter en mer bærekraftig måte å skaffe plastsverdene på. De er nemlig blitt importert fra Kina.

På besøk: Kommersiell direktør Morten Skraastad og Sabeltann-skaper Terje Formoe besøkte sverdleverandøren. Foto: Dyreparken

«Ved bruk av en lokal leverandør unngår partene kullkraftdrevet produksjon, samt kostbar og klimautfordrende containerfrakt», heter det i pressemeldingen.

Resirkulere sverdene

Og ikke nok med det: Du kan nå også pante inn ditt brukte Sabeltann-sverd ved en nyopprettet rabatt- og returordning. Brukte sverd blir malt opp til granulat som går inn i produksjonen av nye. Slik oppstår en «sirkulær sverdproduksjon».

 

Kilde: Pressemelding fra Dyreparken

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.094