23948sdkhjf

Grepi Plast skal lage Kaptein Sabeltanns sverd

I flere år har Dyreparken i Kristiansand importert plastsverdene fra Kina. Nå skal Grepi Plast i Porsgrunn ta over jobben.

Kaptein Sabeltanns sjørøversverd er kjent over hele Norge. I mange år er sverdet i plast blitt produsert i Kina, men det er det nå slutt på.

Grepi Plast i Porsgrunn skal nå lage 15.000 plastsverd for Dyreparken.

– At vi nå flytter en mindre del av den totale suvenir-produksjonen til Norge er et lite, men viktig skritt i en mer miljøvennlig retning, sier kommersiell direktør i Dyreparken, Morten Skraastad i en pressemelding.

15.000 plastsverd

Der framgår det at Grepi plast AS i Porsgrunn har fått kontrakt på leveranse av 15.000 sjørøversverd av plast. Det tilsvarer antallet plastsverd som Dyreparken selger hvert år. 3. mars var Sabeltann-skaper Terje Formoe og representanter fra Dyreparken på plass i Porsgrunn for å markere oppstarten.

Det er snakk om tre nydesignede sverdmodeller: Langemanns sverd, Sibyllas sabel og naturligvis altså Kaptein Sabeltanns sverd. Design og produksjonstilrettelegging er ved Pavels Innovations AS fra Grenlands-regionen.

Ifølge pressemeldingen har Dyreparken lenge lett etter en mer bærekraftig måte å skaffe plastsverdene på. De er nemlig blitt importert fra Kina.

På besøk: Kommersiell direktør Morten Skraastad og Sabeltann-skaper Terje Formoe besøkte sverdleverandøren. Foto: Dyreparken

«Ved bruk av en lokal leverandør unngår partene kullkraftdrevet produksjon, samt kostbar og klimautfordrende containerfrakt», heter det i pressemeldingen.

Resirkulere sverdene

Og ikke nok med det: Du kan nå også pante inn ditt brukte Sabeltann-sverd ved en nyopprettet rabatt- og returordning. Brukte sverd blir malt opp til granulat som går inn i produksjonen av nye. Slik oppstår en «sirkulær sverdproduksjon».

 

Kilde: Pressemelding fra Dyreparken

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Bedriftenes egne nyheter
Se alle medlemsnyheter
Mest lest
Nyeste artikler
Se nyeste artikler
Anbefalte artikler
Utvalgte nyheter fra forsiden
Tines kartonger får hengslet kork
Forskere gjør overvåkning av plastforurensning enklere
RENAS etterlyser prioritering av kritiske råmaterialer
PartnerPlast inngår forhandleravtale
Marine Donut - neste generasjon fiskeoppdrett
Dansk mikroplast-undersøkelse møter kritikk
Andre Nordiske Medier
Metal Supply NO
Maskinregisteret
Tungt

Send til en kollega

0.11