23948sdkhjf

Engel satser på sprøytestøping av glass

Maskingiganten Engel har gått i tospann med Glassomer for å se på muligheten for å kunne sprøytestøpe glass med maskinprodusentens sprøytestøpemaskiner.

I en pressemelding skriver Engel at de har inngått en samarbeidsavtale Glassomer.

Sammen skal de utvikle spryøtestøpemetoder for glass. Glassomor er et tysk selskap som ble etablert i 2018, og leverer teknologi rettet mot optisk og medisinsk bransje, i tillegg til solenergi og kjemi- og bilindustrien.

Granulat

I pressemeldingen går det fram at glassomermaterialet kan behandles ved sprøytestøping. Materialet som er patentert før inn i sprøytestøpemaksinen som granulat, noe som er likt konvensjonell sprøytestøping.

Engel skal sammen med Glassomer vise at det er mulig å sprøytestøpe glass ved hjelp av deres egne sprøytestøpemaskiner

Materialet som brukes er en blanding av glass og granulat. Dette kan, ifølge pressemeldingen, sprøytestøpes ved temperaturer på 130 grader med en syklustid på mindre enn 20 sekunder.

Når injeksjonen er ferdig, blir plasten fjernet ved hjelpe av en «avbindingsprosess». Komponentene bevarer presis geomoetri, og optiske overflater med høy kvalitet gjør det ikke er nødvendig å etterbehandle.

Mer energieffektiv

Engel og Glassomer opplyser at denne nye injeksjonsprosessen er mer energieffektiv og reduserer utgiftene, i tillegg til å være et mer bærekraftig alternativ.

Kilde: Pressemelding fra Engel

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.093