23948sdkhjf

Tria S.p.A innfører en kortere arbeidsuke uten lønnsreduksjon

Det nye lønns- og arbeidstidssystemet introduseres allerede i januar, og skal i første omgang testes i sju måneder.

Lønnen til de ansatte vil holdes på samme nivå som da de jobbet 40 timer i uken.

Tria S.p.A, som er en italiensk produsent av møller for den globale plastindustrien, reduserer arbeidstiden til sine ansatte fra 40 til 36 timer per uke.

Pandemien

Bakgrunnen for avgjørelsen går tilbake til våren 2020 da Covid-pandemien rammet Tria og resten av verden. Bedriften innførte deretter en policy om å jobbe hjemmefra der de ansatte fikk styre arbeidet og arbeidstiden sin selvstendig. Resultatet i krisemånedene var at bedriftens produktivitet ble bedre og omsetningen økte.

Da den obligatoriske perioden med å jobbe hjemmefra tok slutt, begynte selskapets administrerende direktør, Stefano Venturelli, å tenke på sammenhengen mellom de utmerkede resultatene og de ansattes balanse mellom arbeid og privatliv og velvære.

Samarbeid med fagforeningen

Ideen om en kortere arbeidsuke er et resultat av en koordinert innsats, som også omfattet fagforeningen. Forslaget har blitt mottatt med entusiasme av de ansatte, som alle er bevisst ansvaret det innebærer. De er glade for å være et av de første italienske selskapene som implementerer denne nye måten å jobbe på.

Tria produserer ulike typer møller og granulatorer for den globale plastforedlingsindustrien.

Kilde: Plastnet.se

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.093