23948sdkhjf

Clemenskvartalet vinner plast-miljøpris for andre gang

Vedal-prosjektet og Clemenskvartalet i Bjørvika vinner Plast-cup for andre gang på rad. Konkurransen arrangeres av Plastretur og Norsk Gjenvinning, og vinneren er den som er best på håndtering av plastemballasje på byggeplasser i Norge.

Siden prosjektstart i april 2021 har Vedal blant annet fraktet bort totalt 15 tonn plast, som har gått til materialgjenvinning.

 – Det Vedal prosjekt har gjort på Clemenskvartalet er inspirerende, og de har levert høy kvalitet på alle punkter i konkurransen. Vedal har oppnådd hundre prosent utsorteringsgrad, som er imponerende i seg selv. I tillegg har de laget innovative løsninger både for sortering inne og ute, sier Are Magnus Adolfsen, prosjektleder næringsliv i Plastretur. 

Svært imponert

Clemenskvartalet utvikles av Oslo S Utvikling og Hav Eiendom, og ligger i Bjørvika, rett ved Middelalderparken og nær Oslofjorden. Prosjektet består av 267 leiligheter, samt servering og handel i førsteetasjene. Clemenskvartalet har blitt kjent som bygget som bringer fargene til Bjørvika, og i 2023 skal alt være ferdig. 

– Vi er svært imponerte over gjennomføringen i alle ledd, helt fra sortering inne på brakkerigg til gode løsninger ute i drift på prosjektet. Prosjektet har blant annet brukt komprimerende utstyr på flere materialer for å minimere transport og sikre at avfallet holder seg rent og tørt. Dette er svært viktig for å bevare verdien av det som skal gjenvinnes. I tillegg stiller Vedal krav til underleverandører om sortering og avfallsminimering på byggeplass. Ved å kontraktsfeste dette løfter de arbeidet sitt et hakk opp, sier Charlotte Koritzinsky Luisa, leder bygg og anlegg i Norsk Gjenvinning.

Blant de konkrete tiltakene Vedal har gjennomført på Clemenskvartalet er å erstatte ordinære konteinere med komprimatorer og emballasjepresser for energiplast, papp og papir samt folieplast. 

– Konteinere og komprimatorer har fast plassering og visualiseres i riggplanen. I tillegg er de skiltet med symboler og bilder slik at det er forståelig for alle nasjonaliteter. En annen viktig faktor for å få til dette har vært å ha dedikerte personer som har hatt et spesielt ansvar for renovasjonen på byggeplassen, og sørget for at alle tiltak har blitt fulgt godt opp, sier Haug.

50.000 kr til vinneren

Vinneren får miljørådgivning fra Norsk Gjenvinning til en verdi av 50 000 kroner, i tillegg til et arrangement med mat og drikke for alle på byggeplassen. Vedal prosjekt vant Plast-cup i konkurransen med tre Backe-prosjekter: Knutepunktet, Nordskogen Skole og Bamble VGS. 

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler
Utvalgte nyheter fra forsiden
SP Group klarte ikke å gjenta rekordkvartalet fra i fjor
Coca-Cola investerer i resirkuleringsteknologi for plastemballasje
Aker Solutions med betydelig kabel-kontrakt
Plastteknik Nordic: - Ønsker flere norske deltakere
Kommentar: En nordisk plastmesse uten Norge
Ny avtale sikrer Wastefront full sirkularitet for brukte dekk
Andre Nordiske Medier

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.078