23948sdkhjf

Vartdal Plast: Laginnsatsen skapte en unik snuoperasjon

En ung sunnmøring tente gnisten hos medarbeiderne og takket være en enorm laginnsats er Vartdal Plast i full gang med å skape en trygg og lønnsom fabrikk i Bodø.

– Vi begynte med de grunnleggende tingene. Samarbeid, rutiner og orden. Med dette som grunnmur har vi klart å skape et eier- skap til jobben og stolthet over å kunne produsere miljøvennlige produkter, sier fabrikksjef Mathias Overvåg Tafjord (27).

Det startet med Løvold Industri som tapte markedsandeler da flere slakterier begynte å produsere sine egne fiskekasser i EPS. Opp fra Sunnmøre kom Vartdal Plast. De overtok bedriften gradvis og startet snuoperasjonen.

Den sterke lagbyggeren

Vartdal Plast er en Norges markedsledende produsenter innen emballasje til fersk fisk, teknisk emballasjer, bygningsisolasjon og og elementer til flytebrygger. Og er det noe Vartdal Plast er gode på, så er det å bygge opp sterke team, å få alle til å trekke i samme retning.

– Det handler om å løfte blikke og se seg rundt. Hva kan jeg bidra med som medarbeider. Vi skal være Team Vartdal, sier Tafjord.

 Som sjef vil han han medarbeidere som kommer med forslag til løsninger, ikke de som bare ser et problem.

Er det feil på en maskin så skal man ikke gå rett til teknisk sjef. Det starter hos skiftlederen, som da skal spørre: — Hvordan tror du vi kan fikse dette?Ordet «du» blir dermed helt sentralt. Hver enkelt hos Vartdal Plast skal kjenne på at de er en viktig brikke, de kan bidra, de skal bli sett og hørt.

Miljømessig foregangsbedrift

Sakte, men sikkert har staben på fabrikken i Bodø kjent på en stigende mestringsfølelse og stolthet over den nye logoen på arbeidstøyet. For Vartdal Plast ligger helt i front når det gjelder å tenke bærekraft og minske klimaavtrykket.

Som den første i verden kan de tilby fiskekasser av EPS, hvor råstoffet er fremstilt av resirkulert konsumentplast eller av biogass. 

– EPS-emballasjen har unike isolasjonsegenskaper, som gjør at fersk fisk kan transporteres verden rundt uten at kvaliteten blir forringet, understreker Tafjord.

Les hele artikkelen her.

 

Kilde: Vartdal Plast

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.095