23948sdkhjf

Pipelife overtar pumpespesialisten QPS

Pipelife Norge overtar pumpespesialisten QPS og komplementerer sin portefølje av infrastrukturløsninger for vann og energi med innovative og prefabrikkerte pumpestasjoner.

Med overtakelsen av QPS i Levanger styrker Pipelife sin markedsposisjon innen infrastruktur for vann- og miljøteknikk.

QPS leverer nøkkelferdige pumpestasjoner for vann, avløp og sjøvann og tilbyr komplette løsninger med en prefabrikasjonsgrad på opp mot 100 prosent med kundespesifikk design, prosjektering og montering.

Pumpestasjoner

Oppkjøpet er i tråd med Pipelifes strategiske utvikling for å bli en komplett systemleverandør. Pipelife leverer allerede en omfattende portefølje av innovative systemløsninger for bærekraftig og effektiv transport og beskyttelse av vann og energi. Nå utvides dette med et komplett utvalg av pumpestasjoner.

Med overtakelsen får Pipelife også en ny forretningsmulighet med QPS sine energiløsninger ved bruk av sjøvann til oppvarming og nedkjøling. Teknologien er allerede i bruk flere steder i landet og vil være et viktig skritt innen bærekraftig oppvarming og kjøling av bygg og industri. Norge har en lang kystlinje med kontinuerlig tilførsel av energi, og med mye industri. I et marked med uforutsigbare strømpriser har vi tro på at mange vil gjøre investeringer knyttet til det grønne skiftet.

KJØPER OPP: Pipelife Norge overtar pumpespesialisten QPS. FOTO: QPS

Passer godt inn

– De siste årene har vi beveget oss fra å være en rørprodusent til å levere smarte rørsystemer. Med overtakelsen av QPS kan vi nå også levere komplette pumpestasjoner. QPS sin kompetanse på prosjektering og design passer godt inn i vår strategi fremover, sier administrerende direktør Sigmund Aandstad i Pipelife Norge og fortsetter:

– QPS har et spennende produktspekter med høy grad av prefabrikasjon. Pumpestasjonene produseres ferdig i et kontrollert miljø i verkstedet og trenger minimalt med bearbeiding på byggeplass. Fremover må vi effektivisere måten vi bygger og installerer på. Da er prefabrikasjon i kontrollert miljø en del av løsningen. Her har QPS kommet langt og bygget opp en unik kompetanse, sier Aandstad.

Fant match i Pipelife

Rørleggermester Arvid Engløkk etablerte QPS i 2012. I sitt tidligere virke som rørlegger har han selv sett hvor skoen trykker og bedriften har blitt en utfordrer i markedet med sine innovative løsninger og høy grad av prefabrikasjon.

– Våre produkter har et stort potensial både nasjonalt og internasjonalt. Vi har derfor sett etter en industriell partner for å bringe selskapet videre. Vi er strålende fornøyde med at vi endte med Pipelife og er sikker på at det vil være starten på en spennende utvikling basert på den kompetansen som finnes både i QPS og Pipelife, sier Arvid Engløkk.

Kilde: Pipelife

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.094