23948sdkhjf

K-messa: 176.000 besøkende

Årets K-messe kan oppsummeres med tre ord: Resirkulering, resirkulering og resirkulering.

Gleden i plast- og gummiindustrien over endelig å kunne utveksle ideer personlig på globalt nivå igjen etter tre år preget K 2022 Düsseldorf og sørget for god stemning blant de 3 037 utstillerne.

Selskapene rapporterte om ekstraordinært gode potensielle kunder og en markert investeringsvilje blant handelsbesøkende, og nevnte lovende nye kunderelasjoner og inngåelse av en rekke, til dels, spontane forretningsavtaler.

VIDEO 1: En av de største Eremas resirkuleringsmaskiner i aksjon. Plasten blir sendt inn i maskinen på et bånd. ALLE VIDEOER: MORTEN DAHL

VIDEO 2: Alt skittent materiale i plasten som sand og annet, kommer ut som en slags pølse midt i prosessen.

VIDEO 3: Når plasten har vært gjennom hele maskinen kommer den ut som små plastpellets, som kan gjenbrukes i ny plastprodukter. 

70 % internasjonale besøkende

- K-messa i Düsseldorf har nok en gang oppfylt de høyeste forventningene. Det fortsetter å være den mest internasjonale, komplette og innovative messen i den globale plast- og gummiindustrien, sier Erhard Wienkamp, ​​administrerende direktør ved Messe Düsseldorf.

176 000 besøkende fra alle kontinenter reiste til K-messen denne gang. Med over 70 prosent holdt andelen internasjonale besøkende på K 2022 seg på et konstant høyt nivå.

RESIRKULERING: Alle disse plastflaskene er laget av resirkulert plast. VIDEO: MORTEN DAHL

Det som slo en når man gikk rundt i de 17 utstillingshallene er hvor sentralt bærekraft, miljø og resirkulering var.

For fremtiden

Den nåværende uforutsigbarheten og usikkerheten rundt hendelsene skaper en trang situasjon i sektoren totalt sett, men dette skadet ikke utstillerengasjementet og besøksinteressen, snarere tvert imot:

- Spesielt nå i turbulente tider og hvor plastindustrien er inne i transformasjon mot sirkulær økonomi K 2022 var det ideelle stedet for i fellesskap og aktivt å kartlegge kursen for fremtiden, oppsummerer Ulrich Reifenhäuser, styreleder for utstillerrådgivningen ved K-messa.

ROBOT 1: Robot i aksjon under K-messa. VIDEO: MORTEN DAHL

Det var spesielt utvalget av ny teknologiutvikling som råvareprodusenter, maskinprodusenter og plastforedlere presenterte for implementering av sirkulær økonomi, ressursbevaring og klimabeskyttelse som begeistret fagbesøkende

ROBOT 2: Robot i aksjon på K-messa. VIDEO: MORTEN DAHL

Fra 157 nasjoner

De besøkende på årets K kom fra 157 nasjoner. Med 42 prosent av besøkende fra utlandet, er rekkevidden til K like høy som vanlig blant det internasjonale handelspublikummet.

GODT BESØKT:  K-messa i Düsseldorf var godt besøkt. VIDEO: MORTEN DAHL

For rundt to tredeler av alle besøkende rangerte maskiner og anleggskonstruksjon først når det gjelder interesse. 57 prosent, og dermed 5 prosent flere enn ved K 2019, sa at de var interessert i råvarer og hjelpematerialer, med resirkulering og bioplast som spesielt populært. For 28 prosent var halvfabrikata og tekniske deler laget av plast og gummi hovedårsaken til at de kom (flere svar mulig). Over 70 prosent av alle besøkende kommer fra topp- og mellomledelsen.

 

Kilde: K-messa 2022

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.094