23948sdkhjf

K-messa: - Pappa, du er ond, som jobber med plast

- Plastbransjens største utfordring er å se framover, og se det større bildet, ikke bare hver enkelt bedrift.

Det sa Justin Wood fra Alliance to end plastic waste under et seminar i regi av SCGC og Norner på K-messa.

Temaet for seminaret var hvordan ståa for emballasjeindustrien i verden er, og hvordan man kan jobbe i framtiden for å redusere enda mer av plastforurensningen fra industriens ståsted.

400 milliarder tonn plast årlig

Bakteppet er klart: Det produseres 400 milliarder tonn med plast årlig, og dette er forventet å være doblet innen 2040. Mer enn tre milliarder mennesker lever i land der det ikke finnes noe system for innsamling av plastavfall.

Av plasten vi produserer blir 49 prosent deponert, 20 prosent blir brent, og hele 22 prosent lekker ut i omgivelsene, mens bare 9 prosent blir resirkulert.

SAMARBEID: - Samarbeid er helt avgjørende for å få redusert plastarbeidet, sa Justin Woods fra Alliance to end plastic waste på seminaret på K-messa. FOTO: MORTEN DAHL

- Utfordringen for å stanse plastavfallet er å se framover og hvordan plastavfallet påvirker oss, ikke bare som enkeltbedrift her og nå, men bransjen som helhet. Derfor er samarbeid helt avgjørende for at vi skal få ned plastavfallet, sa Justin Wood i alliansen, som arbeider med å få redusert plastavfallet fra industrien. Alliansen var også medarrangør av seminaret.

Vil at plasten skal være i bransjen

- Vi vil jo at plasten skal bli værende i bransjen slik at den kan brukes igjen og igjen, og ikke kastes eller brennes, sa han videre.

Alliansen for å få slutt på plastavfall ble etablert i 2019, og foreløpig har 73 selskap meldt seg inn i alliansen. Blant dem finner vi store aktører som Erema, BASF, ExxonMobil, Amcor, Engel og norske Tomra for å nevne noen.

- Vi vil at alle i bransjen skal gå sammen om resirkulering, og for å kunne klare dette må vi få fram at det økonomiske aspektet ved resirkulering er svært viktig, for ikke å si avgjørende, for bedriftene, la Wood til.

Asia "versting"

Alliansen har nå 51 prosjekter over hele verden, og Aisa er «verstingen» når det gjelder plastavfall i verden. Derfor har alliansen lagt hovedkontoret sitt til Singapore. Alliance to end plastic waste er ikke inntektsbasert, men bærekraftsbasert.

DELTAKERE: Seminaret samlet en god deltakere. FOTO: MORTEN DAHL

Wood var helt klar på at alliansen alene ikke kan redde verden fra plastavfall, men at den kan bidra med ekspertise og råd, og at desto flere ble med eller jobber aktivt mot plastavfall i bransjen, vil det kunne bidra til å redusere verdens plastavfall.

Adm. dir. Manfred Hackl fra Erema, som satser sterkt på resikrulering av plast, mener at verden trenger plast.

- Vi trenger plast for å redde verden og få ned CO2-utslippene. Plasten er framtiden for å holde liv i jorda. Det er ikke nok det som er gjort innen resirkulering av plast, men det investeres hele tiden nytt innen dette segmentet, sa han.

OND PAPPA?: Trevor Davis fikk en aha-opplevelse da sønnen kom hjem fra skolen og sa at han var ond fordi han jobbet i plastbransjen. FOTO: MORTEN DAHL

Ond pappa

Trevor Davis fra Amcor åpnet sitt innlegg med at sønnen hans kom hjem fra skolen og sa at «pappa, du er ond». Hvorfor det, spurte han sønnen sin.

- Fordi vi har hatt om plast på skolen i dag. Det var ikke positivt, og du jobber med plast, svarte sønnen.

Det var da Davis fikk øynene opp for plastens negative påvirkning på verden, og bestemte seg for å jobbe med resirkulering innen plastbransjen.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.047