23948sdkhjf

De solgte flere maskiner – men krisene kan (fortsatt) merkes, bemerker Engel

Årets K-messe var «nesten» en retur til tiden før Covid19-pandemien, men likevel ikke helt.

- Nye kriser har gjort sitt inntog, og det kunne merkes, sier administrerende direktør i Engel Nordic, Jens Thor Hansen.

– De to krisene vi opplever akkurat nå har begge betydning for spesielt den europeiske delen av plastindustrien. Det er selvsagt først logistikkkrisen med store transportkostnader som resultat, og deretter krigen i Ukraina med tilhørende energikrise og store prisøkninger på gass og elektrisitet. Det betød at det totale besøkstallet trolig var litt under nivået på den siste messen i 2019. Dette endret imidlertid ikke på at messen ble en stor suksess, da de besøkende alle var aktive og lærevillige, sier Jens Thor Hansen til PlastForum.

Produksjonsovervåkning

I tillegg til maskiner var det fokus på digitale løsninger under overskriften Inject 4.0, hvor spesielt den nye iQ Hold-kontrollen og de nye løsningene for produksjonsovervåking via e-Connect Portal var spennende nye løsninger som gir Engels kunder mulighet til å få startet med de digitale verktøyene for bedre produksjon og tilgang til mer data.

– Innenfor sirkulære løsninger er det spesielt verdt å nevne 2-trinns støping, hvor et anlegg sto og gikk i paviljonger satt opp utenfor hall 15 under felles VDMA-tema (sirkulærøkonomi). Denne teknologien gjør det mulig å transformere plastkverner til nye produkter ved hjelp av ekstrudering, filtrering og avgassing til en injeksjonsenhet, og dermed unngå et CO2-krevende blandingstrinn (ompelletering), sier Jens Thor Hansen.

Solgte flere maskiner

Utstillingsmaskinen produserte en minipall med hjul (en såkalt hund).

Engel hadde mange hyggelige besøk på messen og solgte også flere maskiner under messen.

– Alt i alt en meget tilfredsstillende messe, som vi er svært takknemlige for, sier Jens Thor Hansen

Kilde: Plastforum.dk

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.094