23948sdkhjf

Primos direktør: - Vi har hatt is i magen

Slik Plastforum skrev om for et par dager siden har det danske plastkonsernet Primo solgt sin virksomhet i St. Petersburg i, og dermed stengt permanent etter 25 år med fabrikk på russisk jord.

Adm. direktør Claus Tønnesen sier til Plastforum.dk at stengningen av de russiske aktivitetene har vært på trappene lenge.

- Etter den russiske invasjonen av Ukraina 24.februar er de internasjonale kundene i Russland stille og rolig falt bort. Vår omsetning og forretning har vært dalende, og vi har vært på vei mot en konkurs i Russland.

Medarbeiderne i fokus

- Dere har ikke stengt fabrikken ned med det samme av prinsipielle årsaker slik som mange andre vestlige virksomheter med aktiviteter i Russland. Hvorfor ikke?

- Vi har hatt is i magen fordi det har vært avgjørende for oss at våre medarbeidere kom godt ut på den andre siden. Alle våre overveielser har hatt medarbeiderne i fokus. Etter 24. februar lagde den russiske regjering en regel om at hvis en russisk virksomhet gikk konkurs - og virksomheten var eid av et "russisk-fjendtlig land" - ville den administrerende direktøren bli holdt ansvarlig med en strafferamme på opp til sju års fengsel. Vår direktør i Russland var lokal. Det har været viktig for oss at både han og våre mangeårige medarbeidere, hvor de fleste har vært ansatt i hele fabrikkens levetid, ble holdt utenfor en konflikt. Hvis vi hadde reagert raskere, hadde det vært smertefullt for våre kolleger. Nå er de sendt ordentlig videre med den nye eieren, som har inngått avtale om å beholde medarbeiderne på fabrikken, sier Claus Tønnesen.

MEDARBEIDER-FOKUS: - Vi har hele tiden hatt fokus på medarbeiderne i Russland, sier adm. dir. Claus Tønnesen hos Primo Group. FOTO: PRIMO GROUP

Solgt 17. juni

-Har det vært mulig å ha is i magen, fordi Primo ikke som andre store, danske virksomheter er så eksponert i mediebildet og dermed har vært gjenstand for press fra dansk side?

- Det har du da rett i, ja. Vi har meget aktivt diskutert at vi ville forsøke å forholde oss uavhengig og reagere best mulig for medarbeiderne, men hadde man vært under et annet press, for eksempel fra mediene, hadde det vært litt vanskeligere. Interessen for vår aktivitet har vært der, bare primært fra kunder og internt i virksomheten, forklarer Claus Tønnesen.

Selskapet ble solgt 17.juni 2022. Primo-konsernet har produksjon av plastprofiler i åtte land. Stengningen av den russiske avdelingen vil ikke påvirke andre deler av Primos aktiviteter.

 

Kilde: Plastforum.dk

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.125