23948sdkhjf

Contintental starter med serieproduksjon av dekk laget av resirkulerte plastflasker

Continental setter nå i gang med serieproduksjon av dekk som er laget av resirkulert polyestergarn fra gamle plastflasker.

Bærekraftige polyestergarn vil bli hentet fra såkalte PET-flasker ved hjelp av en mekanisk prosess, og blir nå brukt i konstruksjonen av nye dekk.

Det nye materialet kommer først til å bli brukt til å produsere utvalgte størrelser for Continentals sommerdekk PremiumContact 6, EcoContact 6 og AllSeasonContact. Materialet erstatter konvensjonell polyester som brukes i stammen på de fleste dekk. For å produsere et personbildekk trenger man rundt 40 resirkulerte PET-flasker.

Flaskene granuleres

Teknikken som brukes er utviklet av Continental og kalles ContiRe.Tex. Som en del av resirkuleringsprosessen blir flaskene først sortert, korker blir fjernet og til slutt mekanisk rengjort. Etter en mekanisk makulering smeltes så flaskene før de granuleres. Etter dette følger såkalt faststoffpolymerisering og en modifisert spinningsprosess. På den måten får Continental tak i polyestergarn på en langt mer miljøvennlig måte enn tidligere.

-Vi bruker høyytelsematerialer i våre premiumdekk, og fra og med nå inkluderer dette polyestergarn utvinnet fra resirkulerte plastflasker. Vi øker hele tiden vår andel med fornybare materialer i dekkene, og senest i 2050 skal vi kun bruke fornybare materialer i vår dekkproduksjon, sier produktsjef for Continental Dekk Norge, Knut Knudsen.

Produseres i Portugal

Alle dekkene med ContiRe.Tex-teknologien blir i første omgang produsert på Continentals fabrikk i Lousado i Portugal, og får påskriften «Contains Recycled Material».

Dekk produsert med resirkulerte plastflasker er en del av Conti GreenConcept, som er navnet på det nye bærekraftige konseptet til Continental. Det dreier seg om å produsere dekk fra sporbare, fornybare og resirkulerte råvarer, samt at dekkene blir lettere og har en fornybar slitebane.

Denne konseptuelle studien utnytter både nåværende og nye teknologiske tilnærminger til konstruksjonen av bærekraftige dekk for personbiler, som enda et eksempel på Continentals omfattende aktiviteter i jakten på bærekraft.

Minimere ressursforbruket

Målet er å minimere ressursforbruket på tvers av alle ledd i dekkets verdikjede. Studien omhandlet alt fra innkjøp og anskaffelse av råvarer til de ulike produksjonsstadiene, og til og med måter å forlenge dekkets levetid.

Resultatet er et dekk som består av en spesielt høy prosentandel sporbare, fornybare og resirkulerte materialer, har en innovativ, lett design som sparer verdifulle ressurser og forlenger levetiden takket være en fornybar slitebane.

 

Kilde: Contintental

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler
Utvalgte nyheter fra forsiden
SP Group klarte ikke å gjenta rekordkvartalet fra i fjor
Coca-Cola investerer i resirkuleringsteknologi for plastemballasje
Aker Solutions med betydelig kabel-kontrakt
Plastteknik Nordic: - Ønsker flere norske deltakere
Kommentar: En nordisk plastmesse uten Norge
Ny avtale sikrer Wastefront full sirkularitet for brukte dekk
Andre Nordiske Medier

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.299