23948sdkhjf

Frankrike går foran

Kjemigiganten Eastman investerer inntil 1 milliarder dollar for å bygge verdens største anlegg for kjemisk plastgjenvinning i Frankrike.

Nyheten ble presentert og tilkjennegjort av Franrikes president Emmanuel Macron.

Adm. dir. og konsernsjef for Eastman, Mark Costa, har tilkjennegjort at selskapet kommer til å investere inntil 1 milliarder dollar i et «materiale-til-materiale molekylært kjemisk» gjenvinningsanlegg i Frankrike. Anlegget skal bruke Eastmans fornybarteknologi for polyester og gjenvinne opp til 160.000 tonn plast som er vanskelig å gjenvinne årlig. Dette er plast som for tiden går til forbrenning.

Inkluderer flere enheter

Multiprosjektet inkluderer flere enheter som skal forberede blandet plastavfall for bearbeiding, en for å depolymisere avfallet til metanol og flere andre polymerlinjer for å lage flere førsteklasses materialer for spesial-, forpaknings- og tekstilapplikasjoner. Eastman planlegger også å etablere et innovasjonssenter for molekylær kjemisk gjenvinning som skal gjør det mulig for Frankrike å ta en ledende rolle i den sirkulære økonomien.

Innovasjonssenteret skal fremme alternative gjenvinningsmetoder og applikasjoner for så langt som det er mulig å unnvike forbrenning av plastavfall. Anlegget og innovasjonssenteret forventes å være i drift i 2025.

Verdenskjente merkevarer

Eastmans prosjekt har fått støtte fra en rekke verdenskjente merkevarer, som også underskrevet langsiktige avtaler om leveranser fra Eastmans anlegg.

– Investeringen i Frankrike er et betydelig i Eastmans strategi for å akselerere en sirkulær økonomi globalt. Eastman er stolt over å samarbeide med den franske regjeringen for å aktivt bidra til Frankrikes og EUs djerve engasjement, sier Costa.

Kilde: Plastnet.se

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.062