23948sdkhjf

PVC-industrien kritisk til ny rapport

PVC-industrien går i strupen på NGO-organisasjonen Health Care Wthut Harm og deres rapport "The polyvinyl chloride debate. Why PVC remains a problematic material".

Bakgrunnen er at PVC-industrien mener at rapporten inneholder så mange feil, at den ikke kan stå uimotsagt, og har dermed kommet med et 24 siders langt motsvar, skriver danske Emballagefokus.

-NGO-rapporten inneholder så mange feil og misforståelser at vi må oppfordre politiske beslutningstakere til å se helt bort fra rapportens anbefalinger. Mange sykehus rundt omkring i Europa er for tiden opptatt med å undersøke hvordan de kan innføre sirkulære initiativer for deres plastavfall. Hvis de bestemmer seg for å følge NGO’enes anbefalinger, vil sykehusene paradoksalt nok gjøre miljøet mer skadelig enn de gavner, sier prosjektleder Ole Grøndahl Hansen fra PVCMed Alliance.

Påstandene i rapporten

I rapporten går det blant annet fram at PVC er lett å gjenbruke, at det lett kan erstattes og at PVC-produktene inneholder kjemiske stoffer som er både helse- og miljøskadelige.

- Vi vet godt at det svært sjeldent at en bransjeorganisasjon offentlig går ut mot NGO-synspunkter. I en slik kamp er industrien nesten alltid dømt til å tape. Men kombinasjonen av den enorme innflytelsen NGO’er har på europeiske politikere og andre belsutningstakere, og de mange åpenbare faktiske feilene i rapporten, gjør at vi finner det nødvendig å gå til dette uvanlige og kanskje til og med dumdristige skritt, sier Grøndahl Hansen videre.

Kampen mot PVC kommer ikke ut av ingenting, for plasttypen har en brokete fortid, som engang finne en annen NGO på banen, nemlig Greenpeace.

Greenpeace

Med vitenskapelig funderte argumenter lyktes Greenpeace den gang å påvirke politikerne til å regulere industrien få den til å investere og utvikle. Nåtiden NGO’er har dessverre ikke den samme vitenskapelige strenghet når det gjelder PVC, sier Ole Grøndahl Hansen avslutningsvis.

Emballagefokus har hentet sin informasjon fra den danske PVC-industrien.

Kilde: Emballagefokus

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Bedriftenes egne nyheter
Se alle medlemsnyheter
Mest lest
Nyeste artikler
Se nyeste artikler
Anbefalte artikler
Utvalgte nyheter fra forsiden
Kraftige kutt for forskningsskip – 28 blir rammet
Plastproduserende land skeptisk til ny plastforurensningsavtale
1,5 milliarder å spare på laksetransport
EU: Maks 40 plastposer pr person årlig
Norske næringsaktører vil ha strengere regler for plast
EU vil plastemballasje til livs
Andre Nordiske Medier
Metal Supply NO
Building Supply NO
Maskinregisteret

Send til en kollega

0.469