23948sdkhjf

Handelens Miljøfond deler ut 109 millioner til 127 miljøprosjekter

127 miljøprosjekter har klart å komme gjennom nåløyet og fått en tildeling fra årets utlysning på totalt 109 millioner kroner.

1.september lyste Handelens Miljøfond ut 110 millioner kroner til seks ulike kategorier som på ulikt vis tar tak i plastens miljøproblemer. Temaene er Frivillig rydding og forebyggende tiltak, Kunnskap om miljøeffekter og miljøløsninger, Redusert plastforsøpling internasjonalt, Sirkulære løsninger og redusert plastbruk, Teknologi for renere hav, og Økt bruk av resirkulert plast. Fondet mottok totalt 423 søknader, og kvaliteten på søknadene har vært svært høy.

- Det er flott å se pågangsmotet og ikke minst engasjementet som er der ute for å ta tak i miljøutfordringene plasten skaper. Jeg vil sende en takk til alle som har sendt inn søknad til oss. Gratulerer til de som i dag får en gledelig nyhet om tildelinger, og til de som ikke mottok støtte oppfordrer jeg til å søke igjen neste år, sier Eirik Oland, fungerende daglig leder i Handelens Miljøfond.

Frivillig rydding og forebyggende tiltak fikk mest

De fleste søknadene fondet mottok var til kategorien Frivillig rydding og forebyggende tiltak på hele 30 millioner kroner. Det er også denne kategorien som får størst tildeling.

- Neste år er jo frivillighetens år, og da er det ekstra gledelig at vi kan tildele en så betydelig sum til det viktige arbeidet som skjer der ute med å stoppe plastforsøpling ut i naturen og ikke minst ryddingen av plasten som allerede ligger der ute, sier Terje Eckhoff som er ansvarlig for denne utlysningen.

Totalt deler fondet nå ut 109 millioner kroner på 127 kvalifiserte miljøprosjekter. Slik er fordelingen:

  • Frivillig rydding og forebyggende tiltak: 30 000 000 fordelt på 74 miljøprosjekter
  • Kunnskap om miljøeffekter og miljøløsninger: 5 000 000 fordelt på 6 miljøprosjekter
  • Redusert plastforsøpling internasjonalt: 19 470 000 fordelt på 12 miljøprosjekter
  • Sirkulære løsninger og redusert plastbruk: 20 000 000 fordelt på 13 miljøprosjekter
  • Teknologi for renere hav: 14 700 000 fordelt på 9 miljøprosjekter
  • Økt bruk av resirkulert plast: 20 000 000 fordelt på 13 miljøprosjekter

Totalt 9 av 10 plastposekroner brukes opp i 2021

Handelens Miljøfond har lyst ut midler siden 2018. I 2021 ble også det nasjonale Rydd Norge-programmet rullet ut i alle fylker. Inkludert den nylige tildelingen på 109 millioner kroner, ender fondet med å bruke totalt 9 av 10 plastposekroner samlet inn i 2021. - Vi bruker brorparten av årets inntjening på utlysningen og Rydd Norge-programmet, men det er også helt i henhold til plan. Vi har oppbemannet organisasjonen så vi skal klare å øke tempoet og få satt plastposekronene i arbeid enda raskere. Vi har ambisiøse miljømål, og det koster å sette i gang tiltak som skal sørge for at vi når disse målene. Men uroe dere ikke, vi skal ha råd til å støtte flere prosjekter neste år også, avslutter Oland.

Kilde: Handelens Miljøfond

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.094