23948sdkhjf

ExxonMobil kjøper firma som har vunnet Nobel-prisen

ExxonMobil Chemical Company har kjøpt opp amerikanske Materia Inc.

Teknologiselskapet som er kjøpt opp, har banet vei for utviklingen av en Nobelpris-vinnende teknologi for produksjon av en nye type strukturelle polymerer.

ExxonMobil og Materia har siden 2017 samarbeidet om utviklingen av nye hydrokarbon-materialer som er sterkere, lettere og mer bærekraftige enn eksisterende hardplastprodukter som for eksempel epoksy.

Innen vindkraftindustrien kan konstruksjoner med disse polymerene gjøre det mulig med fordeler som lengre og mer bærekraftige vindturbinblader for mer effektiv fornybar el-produksjon, skriver ExxonMobil i en pressemelding.

- Oppkjøpet knytter sammen Materias Nobelpris-vinnende teknologi med ExxonMobils egenutviklede teknologi og produksjonskapasitet. Vårt mål er å føre denne spennende nye klassen av strukturelle materialer til kommersiell skala, sier Karen McKee, adm. dir. hos ExxonMobil Chemical Company.  

Oppkjøpet inkluderer Materias hovedkontor og teknologisenter i Pasadena i California og produksjonsanleggene i Huntsville i Texas. ExxonMobil planlegger å drive virksomheten under Materias selskapsnavn som et heleiet datterselskap. 

Det var i 2005 at Robert Grubbs (medgründer av Materia), och hans forskergruppe ved California Institute of Technology fikk Nobelprisen i kjemi for utvikling av metates-metoden innen organisk syntese. 

Kilde: Plastnet.se

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.126