23948sdkhjf

Ekornes satser på mer miljøvennlig emballasje fra Vartdal Plast

Fra og med november 2021 bruker Ekornes beskyttende emballasje av EPS (ekspandert polystyren) med samme egenskaper som før, men med et lavere karbonavtrykk enn EPS fra jomfruelig materiale. Dette oppnås ved å erstatte fossile ressurser med resirkulerte råvarer i begynnelsens av produksjonen.

- Vi er veldig stolte av å være det første selskapet som lanserer dette prosjektet sammen med Vartdal Plast og BASF når det gjelder designmøbler. Vi streber alltid etter å ha den beste emballasjeløsningen for å beskytte våre kvalitetsmøbler, og Styropor Ccycled tilbyr akkurat det vi er ute etter: Samme egenskaper som jomfruelig materiale, samtidig som behovet vårt for redusert karbonavtrykk blir dekket, noe som passer perfekt inn i vår bærekraftstrategi, sier Solveig Gaundal, Compliance & CSR Manager i Ekornes.

Emballasje med jomfruelig kvalitet – mindre karbonavtrykk

Som følge av produksjonsprosessen har Styropor Ccycled de samme egenskapene som konvensjonell Styropor. De gode emballasjeegenskapene blir opprettholdt, slik som god støtabsorbering og høy trykkfasthet, som er avgjørende for å beskytte avanserte designmøbler. I produksjonen av emballasjeråvaren, som har blitt velkjent de siste 70 årene, erstatter pyrolyseolje fossile råvarer.

BASF henter denne oljen fra teknologipartnere som bruker en termokjemisk prosess kalt pyrolyse for å transformere plastavfall fra sluttbrukerne, som ellers ville blitt brukt til energigjenvinning eller gått til deponi, til dette sekundære råstoffet. BASF bruker deretter oljen helt i begynnelsen av verdikjeden til å produsere ny plast og andre produkter.

Siden resirkulerte og fossile råvarer blandes i produksjonen og ikke kan skille fra hverandre, blir den resirkulerte delen allokert til Styropor Ccycled ved hjelp av en massebalanse-metode. Både tildelingsprosessen og selve produktet er sertifisert av en uavhengig revisor. Sammenlignet med konvensjonell Styropor, spares minst 50 prosent CO2 i produksjonen av Styropor Ccycled.

Også for emballasjeprodusenten Vartdal Plast, som konverterer EPS-perler levert av BASF til formstøpte deler for Stressless-møbler, gir Styropor Ccycled mange fordeler, siden produktet er identisk med jomfruelig materiale. Derfor trenger ikke produksjonsprosessen å justeres. Selskapet og deres produkter er sertifisert i henhold til ecoloop-sertifiseringsprogrammet, som bekrefter at produktene er laget med 100 prosent resirkulert materiale som råvare.

- Vi er henrykte over å jobbe sammen med BASF og EKORNES om dette prosjektet. Dette er et bevis på vår gjensidige forpliktelse mot en mer bærekraftig fremtid, sier Mounir El'Mourabit, produktsjef i Vartdal Plast.

Bidra til plastens sirkularitet – spare ressurser – beskytte miljøet

-Gjeldende miljøpolitikk har fokus på å redusere klimagassutslipp, bevare fossile ressurser og unngå eller redusere avfall. Ved å bruke produkter fra vårt ChemCycling-prosjekt bidrar vår partner, Ekornes, aktivt til gjenvinning av plast etter bruksfasen og mater den tilbake til materialkretsløpet, sier Klaus Ries, leder for BASFs Styren-virksomhet i Europa

Kilde: Ekornes Vartdal Plast BASF

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Se seneste nyhetsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.094