23948sdkhjf

Fjerner plast fra strendene, og dumper det i sjøen like ved

Det ble ryddet plast på strendene. Men noen dager senere kjørte en dumper uti vannet et lite stykke unna med den samme plasten og dumpet den der.

Det er Danmarks Radio som har avslørt at Slagelse kommune i Danmark rydder strendene for plast og søppel, og så kjører og dumper plasten på et annet sted i sjøen.

Ifølge NRK bruker den danske kommunen flere millioner kroner på å få rydde strendene for plast og annet søppel. Men plasten blir dumpet i sjøen bare noen steinkast unna stranden.

- Idioti, sier professor Torkel Gissel ved Institutt for akvatiske ressurser Aqua ved Danmarks Tekniske Universitet (DT) til ordningen. Også sommerhus-eiere reagerer på ordningen, fordi det er ikke bare tang og tare som ryddes – også plast sigarettsneiper, og annet skrot blir plukket opp og dumpet ut i sjøen igjen.

Kjøper ikke helt kritikken

Ordføreren i kommunen kjøper ikke helt kritikken. Han sier at strendene ryddes, men at det ikke er det store skrotet som dumpes i sjøen igjen, men tang og tare.

Ordføreren er ikke særlig bekymret for at sigarettsneiper og plast havner i vannet igjen.

– Det vil jo være der uansett. Vannet kommer og samler med seg ting og tang, som driver ut i havet igjen, sier Slagelse-ordføreren til Danmarks Radio. Han mener videre at man har evaluert disse tingene, og mener det er en balanse mellom hvor mye og hvor lite man skal gjøre.

Kilde: NRK Danmarks Radio

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.094