23948sdkhjf

Brexit gjorde det vanskelig å selge bilstoler i Storbritannia

HTS BeSafe produserer og selger bilbarnestoler i flere land. Også i Storbritannia. Men Brexit har skapt utfordringer for bedriften på Krøderen.

På et tidspunkt vurderte HTS BeSafe å trekke seg ut av det britiske markedet, fordi Brexit gjorde dwet så vanskelig å omsette bilbarnestoler i landet. 85 prosent av selskapets omsetning går til utlandet, og Storbritannia har vært et godt marked for dem.

Men så kom utmeldelsen fra EU, og det ble vanskeligere å få solgt stolene der.

– I perioden etter at Storbritannia meldte seg ut av EU har vi tapt omtrent 25 prosent av omsetningen i dette markedet i forhold til året før, sier adm. dir. Magnus Tollefsen til Drammens Tidende (DT).

Han kan fortelle at HTS fikk dårlig tid til å forberede seg på endringene som følge av Brexit. Etter Brexit er det blitt langt mer byråkratisk å handle med Storbritannia, sier han. Endringen førte til at selskapet har måttet ut med om lag en halv million kroner i investeringer, og det har kostet mange 100 ekstra abeidstimer for de ansatte over flere måneder.

– Salget har gått opp og ned, men de siste årene har vi årlig solgt for tolv millioner kroner i UK. Men det forsvant med én gang Brexit kom. For det første var det nesten umulig å selge til Storbritannia på starten av året, alt stoppet opp ved fortollingen. Det ble også veldig mye vanskeligere å få tatt riktig pris og få tatt betalt. Det var mange utfordringer, sier Tollefsen til DT.

På et tidspunkt vurderte HTS BeSafe å trekke seg helt ut av det britiske markedet, etter å ha vært der i 10 år. Men de bestemte seg for å satse – og det måtte gjøres ordentlig. Det medførte investeringer i nye IT-systemer for å få betalt og å få riktig toll osv. Man måtte også etablere momsnummer og skatteregnskap i øyene.

Etter problemene med Brexit frykter Tollefsen og de andre på Krøderen hva andre land kan finne på å gjøre i forhold til EU-medlemskap.

- For oss som er en internasjonal bedrift vil det være svært uheldig dersom flere land skulle melde seg ut, sier konsernsjefen.

 

Kilde: Drammens Tidende

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Se seneste nyhetsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.094