23948sdkhjf

Akselsen blir med som aktiv eier i BEWI

1. oktober 2021 mottok styret i Jackon Holding et bud fra det børsnoterte selskapet BEWI ASA om kjøp av aksjene i Jackon. Budet innebar et valg mellom oppgjør i BEWI aksjer eller kontanter.

Familien Solgaard, den ene av to eierfamilier i Jackon, har akseptert budet i form av kontantoppgjør, mens familien Akselsen, som eier de resterende 50 prosent av aksjene blir med videre på eiersiden i BEWI.

Dette skriver Jackon i en pressemelding.

- Vi velger oppgjør i BEWI aksjer fordi vi fortsatt ønsker å videreutvikle selskapet og fordi vi har stor tro på businessen som vi har drevet i over 60 år. Vi vil fortsette å bidra med all vår kunnskap for at et samlet selskapet skal drives på best mulig måte, forteller Andreas M. Akselsen, talsperson for familien Akselsen. - Vi kjenner BEWI godt fra før, og vi deler syn på hvordan vi kan utvikle det nye, kombinerte selskapet fremover. Vi er, på linje med familien Bekken, opptatt av å skape verdier for våre aksjonærer, kunder, ansatte og samfunnet.

Utfyller hverandre

BEWI og Jackon utfyller hverandre svært godt både geografisk og produktmessig, og det er en logisk industriell sammenslåing som begge selskaper vil nyte godt av. BEWI har for eksempel tatt en ledende posisjon innen resirkulering av EPS, og har målsetning om å bli et sirkulært selskap i løpet av de neste fem årene. Jackon er i førersetet når det gjelder utvikling av energieffektive og bærekraftige produkter og løsninger innen byggeindustrien.

- Vi er rett og slett gode på forskjellige områder, og dermed kan vi spille hverandre enda bedre i et stadig tøffere marked, forteller Akselsen.

BEWI har skissert betydelige vekstambisjoner, både organisk og gjennom oppkjøp.

- Vi er glade for at Akselsen ønsker å bli med som aktiv eier i BEWI fremover og gleder oss til å bli bedre kjent med alle Jackon ansatte. Sammen skal vi skape Europas ledende og mest bærekraftige industriselskap innenfor isolasjon og emballasjeprodukter, sier Christian Bekken, administrerende direktør i BEWI.

Jackon er et norsk industrieventyr som siden starten i 1956 har vært opptatt av langsiktig lønnsomhet og verdiskapning for kunder, eiere og ansatte. De siste årene har konsernet gjennomført flere store investeringer, blant annet en ny produksjonslinje for XPS i Fredrikstad og Olen i Belgia, etablering av EPS-fabrikk i Skøvde i Sverige og bygging av fiskekassefabrikk i både Hirtshals og Alta.

- En ny struktur på eiersiden er naturlig nok spennende for oss, sier Hege Buer, fungerende konsernsjef i Jackon. - Det er to store, internasjonale konsern som samles. Vi anser BEWI som en bransjekollega som vi har stor respekt for, avslutter Buer.

Det er forventet at oppkjøpet gjennomføres i løpet av første halvår 2022.

Kilde: Jackon

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.093