23948sdkhjf

Nyvinning: En kopp som separerer plast og papp

En kopp som separerer plast og papp på vei til sorteringsanlegget er i ferd med å se dagens lys.

Det er Greiner Packaging som har utviklet koppen, der koppens plast og pappomslaget vil dele seg fra hver andre under transporten til gjenvinningsanlegget.  Det betyr, ifølge Packnews.no at emballasjeløsningen kan resirkuleres.

Omslaget på den nye koppen kan rives av på enkelt vis, noe som betyr at koppens to komponenter – plast og papp – kan gjenvinnes og resirkuleres atskilt.

Bærekraftig løsning 

– Kombinasjonen av papp og plast er fullt bærekraftig løsning, hevder Jens Krause, salgsdirektør og produktsjef for K3-koppene.

Tidligere har det vært en stor utfordring og det har væt at forbrukerne har måttet separere plasten i koppen og pappen når de kaster emballasjen. Hvis de ikke gjør det vil ikke de to komponentene alltid bli identifisert godt i sorteringssystemet. Dette vil igjen føre til at det blir vanskeligere å gjenvinne emballasjen, skriver Packnews videre.

Det er dette Greiner Packaging nå har funnet en ny løsning på, og som kalles K3 r100. Her vil pappomslaget separere seg selv fra plastkoppen under innsamlingsprosessen for avfall. Altså før emballasjen kommer fram til NIR-deteksjonen i sorteringsanlegget.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.204