23948sdkhjf

Pressesky Lego-familie avslører historien i ny bok

Ei ny bok om Lego-familien Kristiansen er nå kommet ut. Kirk-Kristiansen-familien har vært svært pressesky i alle år. Men nå har forfatteren av boka ”Et liv med Lego» fått familien i tale.

Det er Henrik Eilers i plastforum.dk som skriver om den nye boka.

Forfatteren, av boka innleder med å skrive at dette ikke er en tradisjonell forretningsbok, men snarere en «kulturhistorisk og en biografisk krønike om de tre generasjonene i slekten Kirk Kristiansen».

Boka er hovedsakelig blitt til via samtaler med Kjeld Kirk Kristiansen, som fra 1979 til 2004 som tredje generasjon sto i spissen for Lego, og via adgang til Legos egne arkiver i Billund.

Den tar oss med på reisen, fra Ole Kirk Christiansen i 1916 slår seg ned som tømrer i Billund. Siden begynner han som supplement til det tradisjonelle tømrerjobben å produsere treleketøy.

Kronologisk reise

Boka er en kronologisk reise gjennom Legos historie: Hvordan flere merkevarer er med på å ødelegge virksomheten, hvordan den første plaststøpemaskinen blir innkjøpt i 1946, hvordan de første plastklossene blir produsert få år senere og Legoklossen, slik vi kjenner den i dag, bliver laget i 1958, hvordan Legoland blir innviet i 1968, minifiguren blir introdusert i 1978, hvordan man på starten av 2000-tallet er i krise med rekordunderskudd og truende betalingsstans til i dag, hvor Billund-virksomheten er verdens største leketøysprodusent med overskudd i milliardklassen.

Dette er i seg selv en fascinerende reise fra den lille tømrervirksomheten til den globale leketøysprodusenten, og det er godt at Kjeld Kirk Kristiansen har tatt bladet fra munnen og forteller historien.

En god fortelling

Selv om historien kanskje er redigert litt av Lego, er det likevel en god fortelling, og det er lett å la seg begeistre av den utviklingen som har virksomheten har vært gjennom skriver Eilers i sin anmeldelse av boka.

Les hele anmeldelsen av «Et liv med Lego» her.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.11