23948sdkhjf

Danmark åpnet opp – økning i antall jobber i plastbransjen

I forrige uke åpnet Danmark opp igjen samfunnet. Det gjør at danske plastprodusenter har åpnet opp for å ansette flere folk igjen.

I takt med at covid-19 har sluppet taket i Danmark og ikke lenger ses på som en samfunnskritisk sykdom, har plastvirksomhetene våget seg ut på arbeidsmarkedet for å finne nye kolleger, skriver plastforum.dk.

Tendensen kan man tydelig se i statistikkerne fra Jobindex. Et raskt søk på buzzwords som ”plastmaker”, ”plastproduksjon” og ”plastingeniør” viser en betydelig større mengder ledige jobber enn det som var tilfellet for bare noen måneder siden

  Og selv om tallene ikke er store, vises likevel en klar tendens: Plastbransjen våger å  satse på flere ordrer i nær framtid.   Der ses en tydelig økning fra fjerde kvartal i fjor. En økning som har fortsatt inn i 2021, og nå er på nivået med 2008. 81 annonser dukker opp i tredje kvartal mot 35 annonser i fjerde kvartal 2020. Det er dermed det høyeste tallet siden 2008.

  Den gledelige tendens har Plastindustriens Thomas Drustrup sin egen forklaring på: - Vi har som bransje klart oss godt gjennom coronatiden, der flere virksomheter har opplevd en god vekst, og generelt sett har vi også sluppet unna de helt store katastrofene under krisen. Likevel har det nok vært litt etterslep og en viss porsjon tilbakeholdenhet i forhold til å ansette nye medarbeidere, før vi for alvor kunne se enden på Corona-krisen. Det er veldig gledelig at vi ser en mer positiv og optimistisk bransje nå, sier Drustrup.   Les hele saken på plastforum.dk.

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Se seneste nyhetsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.094