23948sdkhjf

Oslo skal komme snusen og sigarettsneipene til livs

Snus og sigarettstumper er Oslos største forurensningskilde. Nå tar kommunen grep for å folk til å kaste snuses og sigaretten i egnede beholdere.

Både snuspakkene og sigarettsneipene inneholder plast, og er derfor et forurensningsproblem utover det rent estetiske.

Kommunen i Oslo starter derfor nå en egen kampanje i tre av bydelene i hovedstaden for å spre kunnskap om snus- og sneip-forsøpling. I kampanjen vil man også ha fokus på å tilrettelegge for at det skal bli enklere å bli kvitt sneipene, skriver Dagsavisen.

Denne nye kampanjen starter samtidig som innføringen av nasjonale krav om merking av plastprodukter – inklusiv tobakksprodukter.

KAMPANJE: Slik ser Oslo kommunes kampanje ut for å få folk til å kaste snus og sigarettsneiper i dunker i stedet for i naturen.

Undersøkelser lokalt i Oslo viser at snus og sneiper er det søppelet som det florerer mest av på gater og i parker. I en av undersøkelsene foretatt av «TrashTrawl» ved Vaterlandsbrua i Akerselva, ble det påvist at snus og sigarettsneiper var det søppelet det ble funnet mest av.

STORT PROBLEM: Snus og sigarettsneiper er et stort fourensningsproblem i Oslo. FOTO: SWEDISH MATCH NORGE

Dagsavisen skriver at 23 prosent av de identifiserbare søppelgjenstandene som ble funnet i Akerselva var nikotinprodukter, mens det et på gatenivå er hele 63 prosent av søppelet som er sneiper eller snusposer.

Kommunen har likevel dårlig oversikt over hvor mye snus og sneiper faktisk blir kastet i Oslo.

Prosjektkoordinator plast og marin forsøpling i Bymiljøetaten, Eirik Okkenhaug, sier til avisa at dette prosjektet forhåpentligvis vil gi en pekepinn på dette.

Du kan lese hele artikkelen om snus- og sneipeforsøplingen i Oslo i Dagsavisen.

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Se seneste nyhetsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.125