23948sdkhjf

Østerrikske skolebarn får miljøvennlige kopper

Skolemelk skal leveres i kopper som er laget av 100 prosent rPET i Østerrike.

Det er Packnews.no som skriver at emballasjen er banebrytende i næringsmiddelsegmentet da PET-koppene er laget av PET som er resirkulert i en lukket sløyfe. Dermed er de godkjente som næringsmiddelemballasje.

Til sammen er det nærmere 40.000 barn i det som kalles øvre Østerrike som skal få levert skolemelkprodukter i mer miljøvennlige kopper. Det er snakk om fruktmelk, drikkeyoughurt og kakao.

Det er østerrikske melkeprodusenter, Pet-Man, Staringer Viscotec og Greiner Packaging som er gått sammen om ordningen.

– Vi ville videreføre den originale ideen om å bruke regionale og bærekraftige produkter også til emballasjen og fant ut hvordan vi kunne lage koppene 100 prosent resirkulerbare og gjenbrukbare, sier Markus Neudorfer, managing Partner hos arkprodusenten PET-Man i en pressemelding.

Det er mange fordeler ved å bruke resirkulert PET. Blant annet får koppene lav vekt, er uknuselige og inneholder også plastmyknere.

– De nye rPET-koppene består av 100 prosent resirkulert rPET monomaterial uten trykk og kan resirkuleres igjen og igjen til næringsmiddelgodkjente kopper, forteller Alisa Schröer, ansvarlig for sirkulærøkonomiprosjekter i Greiner Packaging i pressemeldingen. Han forklarer at melkebøndene vil ta med seg bruke kopper tilbake ved neste leveranse av skolemelk, og koppene vil samles, vaskes og knuses til flakes. Disse vil igjen bli vasket og brukt til å produsere næringsmiddelemballasje.

- Dette sparer mange tonn emballasjeavfall årlig, sier Schröer.

Ved å bruke kopper laget av 100 prosent resirkulert PET lærer barna samtidig at plast ikke bare er plast, men at den gir klimafordeler.

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Se seneste nyhetsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.078