23948sdkhjf

Fant sildenot på flere tonn i sjøen

Først dro de i litt tau .Og så litt til – helt de ikke klarte det lenger. Til slutt måtte strandrydderne ha hjelp til å få opp en flere tonn sildenot på flere hundre meter.

- Kanskje var det snakk om 10 tonn og muligens hele 1000 meter langt, sier Thomas Warren Eriksen hos Skjærgårdstjenesten. Sammen med andre kolleger klarte de til slutt å få det tunge og lange beistet opp på land. Og beistet det var en sildenot som hadde lenge i vannet ved Fredrikstad.

De første som fikk øyet på tauet var noen strandryddere, melder Fredriksstad Blad (FB). Men da de forsøkte å få det opp, var det helt umulig. Så de ba om assistanse fra Skjærgårdtjenesten som med hjelp av båt og kran fikk beistet opp i båten og deretter på land.

Nota inneholder og plast og metaller, så dette var forurensning av verste sort.

Miljørådgiver Christine Rosenvinge i Fredrikstad kommune mener at det kan bli dyrt å få det fjernet, men foreløpig har ingen meldt at nota er savnet. Hun utelukker ikke at det hele kan bli politianmeldt.

PÅ LAND: Sildenota er i ferd med å heises på landi skjærgården utenfor Fredrikstad. FOTO: LIV-MARIT HANSEN TOVERUD, OSLOFJORDENS FRILUFTSRÅD 

– En slik not inneholder både plast og metaller. Det er forsøpling, forurensning og til fare for marint dyreliv og fugler, sier Rosenvinge til FB.

Siden strandrydderne fant tauet i juli, er deler av sildenota blitt tatt opp, men den siste store delen ble tatt opp av vannet nylig. Nå ligger det på land i påvente av hva som skal skje med det. Trolig må det en entreprenør til å få fjernet beistet.

 

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.125