23948sdkhjf

- Et u-land når det gjelder plastavfall

- Danmark er på steinalder-nivå når det gjelder plastavfall. Det er den oppsiktsvekkende meldingen fra toppsjefen i det danske selskapet Faerch.

Lars Gade Hansen er konsernsjef i det danske storkonsernet Faerch, og i et intervju i ei dansk lokalavis, som plastforum.dk, fyrer han løs mot den danske plastavfallspolitikken.

Intervjuet er gjort samtidig som Faerch er på vei inn i det danske markedet etter oppkjøpet av MCP Performance Plastic. Det danske selskapet har planer om å bygge fem nye gjenbruksfabrikker i Europa, avslører Gade Hansen. Men ingen av disse blir i danske Holsterbro hvor Faerch har sitt hovedkontor, men han understreker at dette ikke skyldes at det er noe galt med Holsterbro.

- Hele den danske avfallshåndteringen for plast er håpløs. Den kan ikke brukes til noe. Danmark befinner seg på steinaldernivå. Når det gjelder gjenbruk av plast, er vi nede på 30 prosent og helt nederst i EU sammen med Ungarn. Jeg kan bare konstatere, at det ikke har skjedd noe på to år (etter at den sosialdemokratiske regjeringen kom til makten for to år siden i Danmark, varslet en rekke endringer for å forbedre den danske avfallssorteringen), sier Lars Gade Hansen til lokalavisa.

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.187