23948sdkhjf

Spår 10 prosent økning

Når den tyske organisasjonen for produsenter av plast- og gummimaskiner (VDMA), arrangerte et web-seminar nylig, sa bransjeorganisasjonens sjef at 2021 ser ut til å bli et rekordår for det tyske plast- og gummimaskin-markedet.

Dette som en følge av sterke nye ordrevolumer. Bransjeforeningen spår en salgsøkning på minst 10 prosent i år.

Ved konferansen ble det redegjort også for tall for det seneste årets eksport.

I løpet av 2020 minsket eksporten av tyske plast- og gummimaskiner med totalt 11 prosent. Leveransene til USA, som investeringssituasjonen viste seg å være svært robust, økte likevel med 8 prosent, skriver plastnet.se.

Som et resultat av dette inntok derfor USA igjen topp-plasseringen blant de viktigste tyske eksportlandene for plast- og gummimaskiner. Kina, som ligger på en god andreplass, reduserte sin eksport med 3 prosent. 

Etterspørselen etter maskiner i Kina økte svært mye i løpet av 2020, noe som innebærer at Kina fortsatt er det viktigste salgsmarkedet for tyske plast- og gummimaskiner.

De gjenstående BRIC-landene, Brasil, Russland og India,  er også viktige mottakere av tyske plast- og gummimaskiner. BRIC-landene står samlet sett for 23 prosent av den globale eksporten av tyske plast- og gummimaskiner. 

 

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Se seneste nyhetsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.265