23948sdkhjf

Tysk plast- og gummi-industri: Dempede forventninger til 2024

Den tyske plast- og gummimaskinorganisasjonen i VDMA tror at 2023 vil bli et relativt godt salgsår for den tyske maskinindustrien, men er mer forsiktige i sin prognose når det gjelder forventningene til 2024.

I en pressemelding fra VDMA melder den tyske bransjeorganisasjonen at året 2022 endte med en prisjustert omsetningsøkning på 10 prosent. Nominelt utgjorde økningen 18 prosent.

Fortsatt fulle ordrebøker

– Denne veksten stammer fra de mange ordrene som sektoren har vært i stand til å tiltrekke seg de siste årene og viser at leverandørkjedene har lettet til en viss grad, sier Ulrich Reifenhäuser, styreleder i Plastics and Rubber Machinery Association. Foreløpig er ordrebøkene fortsatt ganske fulle, noe som tilsier et relativt godt salgsår for 2023, legger han til.

Forventningene til inntektsutviklingen for 2024 og fremover er imidlertid mer forsiktige.

Mistet nye bestillinger

– Vi har mistet nye bestillinger. I løpet av første kvartal 2023 med hele minus 33 prosent, sier Thorsten Kühmann, administrerende direktør i Plast- og gummimaskinforeningen. Dette betyr sannsynligvis færre bestillinger og bestillinger som kan behandles og konverteres til salg i 2024, legger han til.

Kilde: Plastnet.se

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.064