23948sdkhjf

Ferien truet: Voldsomt behov for plastråstoff

Stor råstoff-etterspørsel kan føre til at bedrifter som jobber med resirkulert HDPE og PP må holde åpent i sommerferien.

Vanligvis holdes produksjonen for europeiske bedrifter som gjenvinner HDPE og PP stengt i juli og augsut på grunn av sommerferieavvikling og vedlikehold. Det kan de gjøre fordi etterspørselen som regel er lav i denne perioden.

I år derimot, kan ferien ryke for mange av de ansatte i disse bedriftene, fordi etterspørselen i nedstrømsmarkedet er stor. Mange aktører i både bygge- og emballasjemarkedet ønsker nemlig å bytte ut jomfruelig plast med resirkulert plast, skriver Packnews.

Det har seg nemlig slik at etterspørselen kan bli 40 prosent høyere i august enn normalt. Årsaken til økningen er regelendringer og forbrukernes krav om å ikke bruke engangsplast. I tillegg kom koronapandemien oppå dette.

Europeiske bedrifter som gjenvinner HDPE og PP har gjerne stengt produksjonen i juli og august på grunn av sommerferieavvikling og vedlikehold i en tid der det normalt er lav etterspørsel i markedet, melder ICIS.

Nå er imidlertid etterspørselen stor i nedstrømsmarkedet, både fra bygge- og emballasjemarkedet, der mange aktører vil skifte ut jomfruelig plast med resirkulert. Lagerbeholdningen er dermed lav i hele verdikjeden.

For både rHDPE og rPP har mangel på innsamlede materialer vært en flaskehals for produksjon av flakes og pellets. Dette skyldes økt etterspørsel fra bygge- og emballasjeindustrien og manglende sorteringskapasitet, spesielt i Frankrike.

I tillegg har høye volumer av blandede polyolefiner kommer på markedet på bekostning av sortert plast, og COVID-19 har ført til logistikkproblemer.

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.109