23948sdkhjf

3D-printet dusj for hunder

For produsenten av kraner og dusj har 3D-print for alvor vist sin styrke.

Den tyske industrivirksomheten Hansgrohe har nemlig på rekordtid utviklet en dusj, som er designet spesielt til hundeeiere. Fra ide til ferdig produkt gikk det mindre enn seks måneder, og både under utviklingen og produksjonen av de første 5000 stykkene, er det blitt printet i plastmateriale.

-Det var bare mulig å utføre så mange raske tester og kostnadseffektivt forbedre produktet med additativ framstilling. Tradisjonell sprøytestøping ville vært altfor dyrt, sier Jochen Armbruster, sjef for CA-Tools og Prototyping hos Hansgrohe Group i en pressemelding.

Det er plastforum.dk som har snappet opp pressemeldingen.

Han forklarer videre at det ved hjelp av print eksempelvis var mulig å integrere funksjonalitet direkte i produktet og markant redusere antall deler,

En annen utfordring i prosjektet var overhodet å få tillatelse til å bruke det pulverbaserte plastmateriale.

- Da dusjen er forbundet til drikkevann, måtte vi få en spesialtillatelse. Disse tillatelsene hadde aldri tidligere vært gitt til 3D-printede produkter, verken i Europa eller i USA, forklarer Armbruster.

Det ble løst takket være et tett samarbeide mellom Hansgrohe og EOS, og den første serien på 5.000 dusjhoder ble skapt med EOS P 396-printeren. Det endelige design gir brukeren mulighet til å bytte mellom forskjellige dusjstråler ved å trykke på en knapp. En annen praktisk funksjon er at vannstrålen stopper når man slipper dusjen, noe som betyr at hundeeieren kan den med en hånd.

Tilbake til selve dusjen, som er spesiell på to måter. Den kan innstilles med svært myke stråler og så stanser automatisk når man legger den seg fra, noe som gjør at den kan betjenes med en hånd.

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.11