23948sdkhjf

Næringslivets rolle i kampen mot forsøpling

Hvordan kan næringslivet og miljøbevegelsen samarbeide? Dette er et av flere spørsmål som belyses når Hold Norge Rent-konferansen 2021 setter søkelyset på næringslivet.

Hold Norge Rent-konferansen 2021 går av stabelen 5. maiog i år setter Norges største møteplass for marin forsøpling fokus på næringslivets rolle i kampen mot marin forsøpling. Nina Jensen, leder i REV Ocean, er blant årets innledere. 

Hvert år samler Hold Norge Rent ryddeentusiaster, forvaltningen, forskere, kommuneansatte og næringslivet for å dele nyeste kunnskap om marin forsøpling. I år ser vi nærmere på hvordan næringslivet kan bidra til å løse dette alvorlige globale miljøproblemet.  

Nina Jensen i REV Ocean har lenge vært en pådriver for at miljøbevegelsen skal ha en mer proaktiv rolle inn mot næringslivet

- Det er næringslivsaktørene som i all hovedsak skaper miljøproblemene, og som derfor også sitter på løsningene. Med mindre man får dem med på laget, ansvarliggjør dem for miljøpåvirkningen de har og hjelper dem til å se mulighetene som ligger i å løse miljøproblemene verden står overfor, så kommer man ikke til noe sted, mener Jensen. 

REV Ocean-lederen er opptatt av å finne gode måter for hvordan næringslivet og miljøbevegelsen kan jobbe sammen. 

- Det er fortsatt et gap mellom næringslivet og interesseorganisasjonene, og det handler jo i bunn og grunn om ulike interesser. Næringslivsaktører er der primært for å skape profitt, og interesseorganisasjonene er opptatt av å ivareta uerstattelige verdier. Miljøbevegelsen med sin retorikk og tilnærming, har nok satt seg selv litt på utsiden og bidratt til polarisering, sier Jensen.  

På Hold Norge Rent-konferansen 2021 vil Jensen si mer hvordan næringslivet kan ta et meningsfylt ansvar. Konferansen ser også nærmere på de nye løsningene og veien videre, sammen med blant annet forfatter og aktivist Andri Snær Magnason, administrerende direktør i Jernia, Espen Karlsen, Ida Pernille Hatlebrekke, Chief Commercial & SustainabilityOfficer i Looping. 

Hold Norge Rent-konferansen gjennomføres med støtte fra Miljødirektoratet og Ragn-Sells.  

Les mer om programmet og innlederne her  

 

Kilde: Pressemelding fra Hold Norge Rent

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.078