23948sdkhjf

Flytter produksjonen til Sverige – 59 mister jobbene sine

Husqvarna Gruppen opplyser til Sarpsborg Arbeiderblad (SA) at de legger ned produksjonen i Sarpsborg, og flytter denne til Sverige. Det medfører at 59 ansatte mister jobbene sine.

For de ansatte ved bedriften i Sarpsborg kom torsdagens melding ikke veldig overraskende. De har nemlig levd med nedleggingsspøkelset i to måneder. Men nå er det kroken på døra for 59 ansatte ved Husqvarnas avdeling i Østfold-byen.

-Vi vil jobbe tett med regionens myndigheter for å ivareta de som blir rammet på en best mulig måte, sier presseansvarlig Åsa Larsson i Husqvarna Group til SA.

Sarpsborg-bedriften har 100 ansatte, og det er altså 59 av disse som nå vil miste jobbene sine i løpet av de nærmeste årene.

Bedriften produserer i all hovedsak sagsverd til Husqvarnas motorsager.

De ansatte har foreløpig ikke fått noen endelig dato for når produksjonen flyttes, men Larsson sier til lokalavisa, at det vil skje i løpet av 2021 og 2022. Videre går det fram at det norske selskapet omsetter for nærmere 900 millioner kroner, og endte opp med et driftsresultat på nesten 20 millioner kroner i fjor.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.078