23948sdkhjf

Vil bygge plastavfallsanlegg

Agilyx, som er notert på Oslo Børs, har inngått en intensjonsavtale med et australsk selskap omå bygge et anlegg for å konvertere plastavfall til energi ved hjelp av Agilyx’ egen teknologi.

Det skriver Agilyx i en børsmelding.

Intensjonsavtalen er inngått med australske A.Eon Holdings Pty Ltd, som er en ledende aktør innen utvikling av bærekraftige energiløsninger.

Anlegget som skal vurderes vil ha en kapasitet på 50 tonn pr. dag. Dette viser ytterligere fremdrift mot Agilyx’ mål om en kapasitet på 260 tonn per dag under utvikling innen utgangen av 2020. Det planlagte anlegget vil ligge i Melbourne i delstaten Victoria i Australia, og vil konvertere blandet plastavfall til Agilyx Synthetic Crude Oil («ASCO») ved hjelp av Agilyx’ proprietære teknologi for avansert resirkulering av plast. ASCO-produktet vi bli brukt av A.Eon til å produsere elektrisk kraft til Victorias delstatsregjerings renoverte Footscray Hospital, lokale industribedrifter samt å bidra til generell strømforsyning under etterspørselstopper.

Dette første anlegget på 50 tonn per dag er et startpunkt, med opsjon for utvikling av flere australske anlegg i kommersiell skala, i regi av A.Eon.

- Vi er glade for å kunne samarbeide med A.Eon på dette betydningsfulle prosjektet. I USA har vi allerede bevist hva vi kan gjøre når det gjelder å konvertere blandet plastavfall til ASCO, og nå ser vi frem til å kunne gjenta dette med A.Eon i Australia, sier adm. dir. i Agilyx, Tim Stedman.

- Dette er en spennende start på et godt partnerskap. I A.Eon er vi glade for at vi nå skal jobbe med Agilyx. Vi ser frem til å se dette prosjektet realisert, noe som vil gjøre at opptil 20.000 tonn med plastavfall som ellers ville havnet i fyllinger i stedet blir omdannet til 60.000 megawattimer elektrisitet hvert år, sier adm. dir. i E.On, Andrew Lawson.

Kilde: Børsmelding fra Agilyx

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.078