23948sdkhjf

Ny sertifiseringsordning for resirkulert innhold i plast

Selskaper som vil sertifisere at deres plastprodukter har resirkulert innhold kan nå søke om Recycled Plastics Traceability Certification hos RecyClass.

Sertifiseringen vil gi en åpen og pålitelig kalkulering av emballasjens, eller andre plastprodukters, andel av jomfruelige og resirkulerte materialer,skriver RecyClass i en pressemelding.

– Denne metoden angir en rettferdig andel av resirkulert plast i produkter, sier Gian de Belder, teknisk direktør for forskning og utvikling i P&G og leder av styret i RecyClass i meldingen. Han legger til:

– Fordelen med denne sertifiseringen er at ethvert selskap som har en rolle i verdikjeden kan få en slik sertifisering, den er ikke begrenset til konverterere, formblåsere og merkevareeiere.

Sertifiseringen skal gi en garanti for opprinnelse og sporbarhet på resirkulerte materialer og kalkulerer prosentvis resirkulert innhold med en tilnærming som godkjennes gjennom hele verdikjeden. Dette vil sikres gjennom standardene Chain of Custody ISO 22095 og Recycled Plastics EN ISO 153553:2006.

Sertifiseringen er basert på disse standardene, og åpenheten blir i tillegg garantert gjennom revisjon utført av en tredjepart. Tilbudet ble etablert tidligere i år og er nå i full drift gjennom den nylige lanseringen av revisjonssystemet og implementering av Quality Management Systems and Processes. Målet er å få en harmonisert og transparent oversikt over resirkulert innhold for selskaper som ser etter pålitelige miljøpåstander.

Kilde: Pressemelding fra RecyClass

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.078